Κοινή απάντηση περιφερειακής μειοψηφίας στον Κ. Μπιζά

  • Δευτέρα, 14 Μαΐου, 2018 - 09:09

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το «Γραφείο Τύπου» της Περιφερειακής Αρχής, στην οποία περιλαμβάνεται η δήλωση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, είναι ενδεικτική του πολιτικού πολιτισμού της και το περιεχόμενο της ακολουθεί την πεπατημένη: απουσία πολιτικού πολιτισμού, αποφυγή απαντήσεων στα καίρια ζητήματα, πολιτικάντικο ύφος γραφής. 
Και η πολιτική ουσία; Ο «Κλεισθένης», το Αναπτυξιακό Συνέδριο σε Σύρο και Ρόδο; Οι αντιφάσεις στις οποίες υποπίπτει καθημερινά η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας δεν έχουν τέλος.  Όταν τη βολεύει, «ο καθένας και η καθεμία να πάει μόνος του στο αναπτυξιακό συνέδριο, δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε στο Περιφερειακό» (Περιφερειάρχης, Συνεδρίαση Ρόδου 15/04/2018). Όταν πιέζεται πολιτικά- σχεδόν το σύνολο των περιφερειακών συμβουλίων της χώρας συνεδρίασε την προηγούμενη βδομάδα για το νομοσχέδιο της Αυτοδιοίκησης-, εισάγει το θέμα μαζί με πλείστα άλλα ώστε να δώσει μια επίφαση δημοκρατικής λειτουργίας. 
Τονίζουμε ότι:
Χρειάζεται να εμπεδωθεί από την Περιφερειακή Αρχή ότι οι υπογράφοντες είναι  επικεφαλής παρατάξεων και ανεξάρτητοι σύμβουλοι, και εκπροσωπούν χιλιάδες νησιώτες και νησιώτισσες, και ως τέτοιους οφείλουν να τους σέβονται.
Η συνυπογραφή τους σε κοινά κείμενα  τόσο εδράζεται σε αρχές της δημοκρατίας, της απαιτούμενης στοιχειώδους συνεννόησης για τα δρώμενα στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου, την ισονομία και την κοινωνική λογοδοσία. Πρόκειται για έννοιες προφανώς που δε συγκαταλέγονται στο λεξιλόγιο της περιφερειακής αρχής. Κατά συνέπεια, ο καθείς και η καθεμιά είναι ελεύθερος/-η να σχολιάσει και τα σχόλια του να κριθούν από τους πολίτες. 
Τελικά θα υπάρξει οποιαδήποτε απάντηση στις παρατηρήσεις που έγιναν και στα αιτήματα των παρατάξεων και των ανεξάρτητων συμβούλων; Θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο για να συζητήσει τα κρίσιμα για την Περιφέρεια μας θέματα;
Θα συνιστούσαμε στο κ. Μπιζά την επόμενη φορά να γράψει μόνος του τις ανακοινώσεις, αντί να του τις υπαγορεύει το γνωστό «Γραφείο Τύπου» της Περιφερειακής Αρχής. Θα αποφύγει έτσι να απορροφηθεί πλήρως στην «επικοινωνιακή φούσκα» που έχει κτίσει γύρω της η συγκεκριμένη Περιφερειακή Αρχή. Ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οφείλει να διαφυλάξει τον ίδιο το θεσμό που υπηρετεί.
Υ.Γ. Θα αναμένουμε το εγχειρίδιο που θα εκδώσει το Γραφείο Τύπου –φανταζόμαστε άμεσα, αρκεί να βρει το σωστό ανάδοχο, όπως έγινε με τα ημερολόγια 2018 της περιφέρειας- για το πότε και με ποιους θα μιλάμε, τι θα λέμε αλλά και πότε θα έχουμε πολιτικές ή επαγγελματικές σκέψεις. Έτσι, δε θα «γελοιοποιούμε τους θεσμούς»… Αλαζονεία ή απλή ανοησία; 

Οι Παρατάξεις της μειοψηφίας

Ν.Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας

Νησιωτική Ανατροπή

2 Ανεξάρτητοι Π.Σ.