Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

Παρέμβαση Λεονταρίτη για το ακτοπλοϊκό στη Νάξο

  • Παρασκευή, 1 Ιουνίου, 2018 - 18:32

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νάξο, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης.

Στην παρέμβασή του ο κ. Λεονταρίτης ζήτησε τον ορισμό εκπροσώπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου, πέρα από τον εκπρόσωπο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, εδράζοντας την επιχειρηματολογία του τόσο στον πλέον πολυνησιακό χαρακτήρα της Περιφέρειας όσο και στην ύπαρξη προβλημάτων στις λιμενικές υποδομές των νησιών της.

"Για μας τους νησιώτες, η ενδοεπικοινωνία είναι δημόσιο αγαθό και απαραίτητος όρος για την υγειονομική μας θωράκιση, την κοινωνικοοικονομική επιβίωσή μας και την τουριστική ανάπτυξή μας, αφού ουσιαστικά αποτελεί τον συνδετικό κρίκο σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας" τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά την πάγια θέση της Περιφερειακής Αρχής περί βελτίωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας των άγονων γραμμών, με διαγωνισμούς που δε θα διενεργούνται σε ετήσια αλλά σε μακροχρόνια βάση και με σταθερό προϋπολογισμό, προκειμένου οι συμμετέχουσες εταιρείες να γνωρίζουν εγκαίρως τους όρους των συμβάσεων και να επιτευχθεί ο στόχος της δρομολόγησης αξιόπιστων και σύγχρονων πλοίων.

Στην παρέμβασή του ο Αντιπεριφερειάρχης επαναδιατύπωσε το πάγιο αίτημα για εξασφάλιση μόνιμης και με μεγαλύτερη συχνότητα σύνδεσης των νησιών των Κυκλάδων με τα Δωδεκάνησα, καθ' όλη τη διάρκεια του έτους αλλά και την καθιέρωση γραμμής - "κορμού" , που ξεκινώντας από τον Πειραιά θα συνδέει μεταξύ τους τα τέσσερα μεγαλύτερα πληθυσμιακά και με αυξημένη εμπορική δραστηριότητα νησιά, δηλαδή τη Σύρο, την Πάρο, τη Νάξο και τη Σαντορίνη, ενώ επανέλαβε την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης της πρότασης που αφορά στη σύνδεση των Κυκλάδων με τη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη.

Τέλος, ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε: "Η βελτίωση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων επιτυγχάνεται με διάλογο και συμμετοχή στα αρμόδια θεσμικά όργανα όπως είναι το Σ.Α.Σ και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Με τοποθετήσεις πολιτικού αφορισμού και αποκλεισμού από τον διάλογο των θεσμικών παραγόντων είναι παρωχημένη πολιτική τακτική που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών."