Τοποθέτηση Μπιζά στο 15ο Περιφερειακό Συνέδριο στις Κυκλάδες

  • Τετάρτη, 6 Ιουνίου, 2018 - 12:27

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και Έπαρχος Π.Ε. Πάρου παρευρίσκεται στο 15ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στο Νότιο Αιγαίο : "Οι Κυκλάδες στην πρώτη γραμμή". 
Στην πρώτη συνεδρία στις 5 Ιουνίου 2018, με θέμα : Υποδομές, Νησιωτικότητα, Προσβασιμότητα και Μεταφορικό Ισοδύναμο τοποθετήκε για τα παρακάτω θέματα:
1ο) Ακτοπλοϊκό  ( αναφέρθηκε στην σύνδεση των νησιών με τα διεθνή αεροδρόμια , με την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο καθώς και στην σύνδεση με την πρωτεύουσα των Κυκλάδων αφού εκεί εδράζονται οι βασικές υπηρεσίες υγείας, τα δικαστήρια, οι κρατικές και αυτοδιοικητικές υπηρεσίες).
2ο) Κατασκευή εμπορικού λιμένα Πάρου (ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών και την ωρίμανση του φακέλου για δημοπράτηση των αναγκαίων μελετών).
Στο σχετικό θέμα ζήτησε επίσης την άμεση εφαρμογή της απόφασης 24/2017 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πάρου σύμφωνα με την οποία οι φορτοεκφορτώσεις των χύδυν αδρανών υλικών πρέπει να γίνεται μέσα σε σάκους.
Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την παραπάνω δραστηριότητα είναι πάρα πολύ σοβαρές και επιβάλλεται η άμεση αλλαγή της σχετικής διαδικασίας μέχρι να κατασκευαστεί το νέο εμπορικό λιμάνι στην θέση Καμινάκι Πάρου.
3ο) Κατασκευή κτιρίων νέου αεροδρομίου Πάρου. 
Αναφέρθηκε στην υπόσχεση του Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη για το σχετικό θέμα που δόθηκε δημόσια την ημέρα των εγκαινίων στις 29 Ιουλίου 2016, παρουσία του Πρωθυπουργού της Κυβέρνησης κ. Α. Τσίπρα.
Επίσης ζητήθηκε η επιτάχυνση των διαδικασιών που προβλέπονται στο ΣΠΕΜ 2014 - 2025 σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να είχαν υλοποιηθεί οι μελέτες και να βρισκόμασταν σε διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων συνολικής έκτασης 7 στρεμμάτων με προϋπολογισμό 10 εκ. ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Οι συνεδρίες θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 6 Ιουνίου με την ομιλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Ετικέτες: