Ο Χ. Κόκκινος στο 15ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση

  • Παρασκευή, 8 Ιουνίου, 2018 - 12:47

Στις διαδικασίες του 15ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο στις 5 & 6 Ιουνίου συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος. Στις τοποθετήσεις του κατά τη διάρκεια του θεματικού διαλόγου που αναπτύχθηκε, παρουσία του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη, του Υπουργού Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη και των υπολοίπων παραβρισκομένων κυβερνητικών στελεχών, ο κ. Χ. Κόκκινος έθεσε τα παρακάτω θέματα και έκανε τις εξής επισημάνσεις: 

⦁ Ζήτησε την επιστροφή του ευεργετικού μέτρου - κινήτρου των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α.

⦁ Επισήμανε τα ελάχιστα χρήματα που αναμένεται να διατεθούν από την Κυβέρνηση για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδυνάμου (σύμφωνα με τις υπάρχουσες εξαγγελίες) και την άδικη εξαίρεση πολλών νησιών από την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου. 

⦁ Αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης έναρξης εργασιών σε λιμενικά έργα (Κω, Τήνος κ.λπ.).

⦁ Τόνισε την υποστελέχωση των Υπηρεσιών και ζήτησε να θεσμοθετηθούν κίνητρα για τους υπαλλήλους που υπηρετούν στα νησιά μας.

⦁ Αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Υγεία και η Παιδεία στην περιοχή μας.

⦁ Επισήμανε την κλιματική αλλαγή και τα προβλήματα λειψυδρίας που παρατηρούνται, ζητώντας να δημιουργηθούν νέες αφαλατώσεις και να εκσυγχρονιστούν οι παλιές και να αποκατασταθούν οι βλάβες στα δίκτυα ύδρευσης και στις προβληματικές υδατοδεξαμενές. 

⦁ Αναφέρθηκε στις αναξιοποίητες δυνατότητες του πρωτογενή τομέα στην περιοχή μας και στη στήριξη του τουριστικού μας προϊόντος και ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροεπιχειρηματίες των νησιών μας (π.χ. Ρόδος και Μεσαιωνική της Πόλη), όπου εφαρμόζεται το all inclusive. 

⦁ Ενημέρωσε για δράσεις Πολιτικής Προστασίας και ζήτησε την άμεση συνδρομή της Κυβέρνησης.

⦁ Ανέδειξε την αναγκαιότητα στελέχωσης σε μόνιμο διδακτικό προσωπικό και την προμήθεια σύγχρονων μέσων διδασκαλίας για να αναβαθμιστούν οι σπουδές στη Σχολή Εμποροπλοιάρχων της Σύρου.

⦁ Έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη της εύρυθμης λειτουργίας του Ναυπηγείου Νεωρίου της Σύρου, όπου απαιτείται να αξιοποιηθεί η συνεργασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του κράτους ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας στο ναυπηγείο και η κοινωνική συνοχή της Σύρου.

 

⦁ Σήμερα 7.6.2018 και πριν την αναχώρησή του από τη Σύρο για τη Ρόδο, ο κ. Χ. Κόκκινος είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, ζητώντας τους να λυθούν τα προβλήματα και να γίνουν πράξεις οι κυβερνητικές δεσμεύσεις.