Υπερψηφίστηκε η πεζοδρόμηση της παραλίας στο δημοτικό συμβούλιο την καλοκαιρινή περίοδο

Το κυκλοφοριακό σε πρώτο πλάνο

Η πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού από τις 15 Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, αποφασίστηκε από την πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σύρου – Ερμούπολης, στη χθεσινή συνεδρίαση.

 

Η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων παρά τις διαφωνίες που εξέφρασε για τον “πρόχειρο” τρόπο αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού ζητήματος από την πλευρά της δημοτικής αρχής, παραχώρησε τη θετική της ψήφο προκειμένου να υπάρξει κυκλοφοριακή “ανάσα” τους θερινούς μήνες.

 

Η Ερμούπολη του κυκλοφοριακού χάους

 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του θέματος, οι επικεφαλής αλλά και κάποιοι εκ των δημοτικών συμβούλων, διατύπωσαν τις διαφορετικές θέσεις τους, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει συνολική και οριστική λύση του ζητήματος, αφού δεν μπορούν οι επιχειρηματίες της παραλίας και του κέντρου να διχάζονται με την εφαρμογή της απόφασης τους θερινούς μήνες. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να ανασταλεί προσωρινά η κυκλοφορία της παραλιακής οδού καθημερινά από τις 22.30 κάθε βράδυ έως και τις 4 τα ξημερώματα και παράλληλα, να γίνεται άρση του πεζόδρομου στις οδούς Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη. Επί της ουσίας λύση για το εν λόγω θέμα, αιτήθηκε να υπάρξει η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαρία Καζαντζάκη, ενώ και το μέλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Λούβαρης δήλωσε ότι θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση καθώς διαφωνεί με την εκ περιτροπής άρση των δύο οδών του πεζοδρόμου σε αντίθεση με την οριστική άρση της πεζοδρόμησης της οδού Σταματίου Πρωΐου. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας επεσήμανε ότι η υλοποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης θα έλυνε το “καυτό ζήτημα”, ενώ ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιάννης Δεναξάς, πρότεινε να πεζοδρομηθεί συνολικά η Ερμούπολη, δηλαδή η παραλιακή ζώνη και το ιστορικό κέντρο.