Συνάντηση του Γ. Πουσσαίου με αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου της Κύπρου

Ισχυροί δεσμοί

Tα μέλη της αντιπροσωπείας του Δήμου Μόρφου της Κύπρου, που βρίσκονται στη Σύρο, με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα «τη σύληση και την καταστροφή της πανάρχαιας κληρονομιάς του Δήμου Μόρφου» που διοργανώνονται από το Δήμο Μόρφου και τον ΟΠΑΣ στο πλαίσιο της αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Μόρφου και Σύρου – Ερμούπολης, δέχθηκε στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσσαίος.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης, η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δήμου Μόρφου στη Σύρο είναι το αποτέλεσμα των ισχυρών αυτοδιοικητικών δεσμών, που έχουν αναπτυχθεί όχι μόνο μεταξύ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του κατεχόμενου Δήμου Μόρφου αλλά μεταξύ Αιγαίου και Κύπρου, στο πλαίσιο της συμπαράστασης στον κοινό αγώνα για την εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης για το Κυπριακό.

Ο κ. Πουσσαίος επεσήμανε στην Κυπριακή αντιπροσωπεία ότι η αποκατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων που έχουν βίαια καταπατηθεί στη μαρτυρική και ταλαιπωρημένη Κύπρο πρέπει επιτελούς να γίνει πράξη, με την ουσιαστική και αποτελεσματική παρέμβαση των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οργάνων.

Όπως επεσήμανε «η ενίσχυση με κάθε τρόπο του αγώνα της Κύπρου για τελική δικαίωση των Τουρκοπατημένων εδαφών και η επιστροφή των προσφύγων αδελφών μας στις εστίες τους αποτελούν πρωταρχικό στόχο και διεθνές προσκλητήριο συμπόρευσης και συμπαράστασης, στο οποίο δεν είναι δυνατόν να μη συμμετέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και σύσσωμος ο Ελληνισμός».

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφερόμενος στους ισχυρούς αδελφικούς δεσμούς που συνδέουν το μαρτυρικό Δήμο Μόρφου και το Αιγαίο, εστίασε στις περαιτέρω προοπτικές συνεργασίας που υπάρχουν μεταξύ των δύο περιοχών και ευχήθηκε η επόμενη εκδήλωση να γίνει στην ελεύθερη πόλη της Μόρφου.