Λειτουργία Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στη Σίφνο

Έναρξη υποβολής αιτήσεων

Την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης στη Σίφνο από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας Δια Βίου Μάθησης ανακοινώνει ο Δήμος Σίφνου.

Υπογραμμίζεται πως η λειτουργία των Κ.Δ.Β.Μ. είναι σημαντική για τις τοπικές κοινωνίες καθώς ενθαρρύνει τα άτομα στη διάρκεια της ζωής τους να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, με απώτερο σκοπό να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις μιας κοινωνίας και οικονομίας που συνεχώς μεταβάλλεται.

Η λειτουργία των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης αφορά στη διαδικασία απόκτησης γνώσης, γενικής και επιστημονικής, στο πλαίσιο διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας, και ενσκύπτει με πραγματικό ενδιαφέρον και με θέσεις στις ανάγκες και στις απορίες του ανθρώπινου βίου. Είναι δηλαδή η εμπλοκή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην εμπειρία της καθημερινότητας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ενήλικες πολίτες κάθε εθνικής προέλευσης και μόρφωσης.

Οι χώροι εκπαίδευσης θα είναι αίθουσες του Γυμνασίου – Λυκείου Σίφνου, διαθέσιμες σε απογευματινές ώρες. Τα θεματικά πεδία που θα μπορούν να επιλέξουν (έως και 2) οι εκπαιδευόμενοι είναι τα εξής: Οικονομία – Επιχειρηματικότητα, Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον, Νέες τεχνολογίες, Γλώσσα και Επικοινωνία, Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις, Τέχνη και Πολιτισμός, Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώνουν και να υποβάλουν τη συνημμένη αίτηση το αργότερο έως τις 10 Οκτωβρίου 2013 στο κτήριο του Δημαρχείου (Υπηρεσία Πρωτοκόλλου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).

Τέλος, επειδή μελλοντικά στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης της Σίφνου θα λειτουργήσουν και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες και την προώθηση της οικονομικής,