Ο Ανδρέας Γιαλόγλου αντιδήμαρχος στη θέση του Νίκου Αλμπανόπουλου από 1η Φεβρουαρίου

Αλλαγή σκυτάλης

Νέα καθήκοντα και για τον Φώτη Ξαγοράρη

Εξεδόθη η απόφαση του δημάρχου Γιάννη Δεκαβάλλα με την οποία ορίζει αντιδήμαρχο χωρίς αντιμισθία το δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Γιαλόγλου στη θέση του μέχρι σήμερα αντιδημάρχου Νίκου Αλμπανόπουλου, μετά από απόφαση του δεύτερου, με αφορμή την υποψηφιότητα του πρώτου για τη διεκδίκηση του δήμου Σύρου – Ερμούπολης στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά μέσω δηλώσεων του κ. Αλμπανόπουλου, ο οποίος είχε μιλήσει στην “Κοινή Γνώμη”, η απόφασή του να παραχωρήσει τη θέση του στον κ. Γιαλόγλου μέχρι τη λήξη της τρέχουσας καλλικρατικής θητείας προέκυψε ως ενέργεια υποστήριξής του, μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ώστε να έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει περισσότερες αρμοδιότητες όσον αφορά στο δήμο Σύρου – Ερμούπολης.

Νέες υποχρεώσεις

Συγκεκριμένα, στο περιεχόμενο της απόφασης του δημάρχου, αναφέρεται ρητά πως έγινε δεκτή η παραίτηση του κ. Αλμπανόπουλου και από την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Ανδρέας Γιαλόγλου, από τη θέση του αντιδημάρχου θα έχει στην ευθύνη του τις αρμοδιότητες της δημοτικής κοινότητας Ερμούπολης καθώς επίσης και την εποπτεία του προσωπικού, την εύρυθμη λειτουργία της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης αλλά και την εποπτεία προσωπικού και εύρυθμης λειτουργίας του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού και ΤΠΕ ενώ θα άπτεται των θεμάτων Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Αρμοδιότητες συν και για τον Φ. Ξαγοράρη

Νέο “φόρτο” εργασίας καλείται να αναλάβει και ο αντιδήμαρχος Φώτης Ξαγοράρης, όπως αναφέρεται στην ίδια απόφαση. Ειδικότερα, ο Γιάννης Δεκαβάλλας μεταβιβάζει στον αντιδήμαρχο, πέραν των αρμοδιοτήτων που ήδη έχει, (υπεύθυνος για τη δημοτική κοινότητα Άνω Σύρου), και την προεδρία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και την υπογραφή των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως σε περίπτωση απουσίας των δύο προσώπων, όσον αφορά στη διεκπεραίωση των καθηκόντων τους και στη λήψη αποφάσεων, οι δύο αιρετοί αντικαθίστανται από τον δήμαρχο.

Ετικέτες: