Γ. Μαραγκός: "Δέσμευση διαφάνειας και εξάλειψης των παθογενειών"

  • Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, 2014 - 19:19
  • /   Eνημέρωση: 12 Φεβ. 2014 - 7:23

Η έρευνα, η καταγραφή και η ακριβής αποτύπωση της σημερινής οικονομικής και περιουσιακής κατάστασης στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης είναι απολύτως επιβεβλημένη έτσι ώστε η όποια επόμενη δημοτική αρχή, προκύψει από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαίου, να μπορεί χωρίς αγκυλώσεις, παθογένειες του παρελθόντος και αμφιβολίες να ασκήσει εποικοδομητική διοίκηση και να εφαρμόσει αταλάντευτα τον οικονομικό και αναπτυξιακό της προγραμματισμό.

Εμείς, ο συνδυασμός «Η Σύρος που Αξίζουμε», εφόσον οι συμπολίτες μας με την ψήφο τους μας καταστήσουν δημοτική αρχή, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι από την πρώτη κιόλας ημέρα, θα προβούμε στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσουμε την τήρηση της νομιμότητας, σεβόμενοι ακόμη και το τελευταίο ευρώ του συριανού φορολογούμενου δημότη.

Ειδικότερα, δεσμευόμαστε για τα ακόλουθα:

  • Την σύσταση ομάδας έρευνας και καταγραφής, η οποία θα αποτελείται από αιρετούς, υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και λοιπούς εμπειρογνώμονες, η οποία θα καταγράψει και θα αποτυπώσει με ακρίβεια την τρέχουσα οικονομική και περιουσιακή κατάσταση του Δήμου.

  • Την ανάθεση οικονομικού ελέγχου σε ορκωτούς λογιστές, για το χρονικό διάστημα των πέντε (5) τελευταίων ετών. Το διάστημα αυτό, καλύπτει και το χρονικό σημείο προ της εφαρμογής του Καλλικράτη, προκειμένου να διερευνηθεί η ομαλή ενσωμάτωση των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων των τριών πρώην Δήμων στον ενιαίο πλέον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης (πρόσφατο άλλωστε είναι το περιστατικό με την απόκλιση του ποσού των 20.000 ευρώ του πρώην Συνδέσμου Κοινοτήτων Ποσειδωνίας, Φοίνικα, Γαλησσά).

  • Την μεθόδευση, μέσω νομικού επιτελείου συνεπικουρούμενου και από την νομική υπηρεσία του Δήμου, εξεύρεσης τρόπων για το ξεκαθάρισμα από τις παθογένειες του παρελθόντος (ενδεικτικά ΔΕΠΕΔΑΣ - ΡΕΔΗΣΕ, ΚΕΚ «Φερεκύδης», Θόλος - Κολυμβητήριο, ΚΕΜΑΕ και τυχόν απώλεια δημοτικής περιουσίας, δάνεια ΔΕΥΑΣ, ανείσπρακτα και οφειλές από ιδιώτες, ενδεχόμενες λογιστικές αταξίες) και τον καταλογισμό ευθυνών, εφόσον αποδειχθούν.

  • Την έρευνα και καταγραφή δημοτικής ακίνητης περιουσίας και διερεύνηση νομικής κατοχύρωσης της (π.χ. καταχώρηση στο Κτηματολόγιο).

  • Την έρευνα για ενδεχόμενη κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση για έργα τα οποία έγιναν χωρίς να είναι ανταποδοτικά και λειτουργικά (ενδεικτικά υποδομές και εξοπλισμός ελεγχόμενης στάθμευσης, κτίριο γκαράζ στο ΙΚΑ, μαρίνα, κολυμβητήριο, ποδηλατόδρομος).

Συνοδοιπόρος των κακώς υφισταμένων, εκτός από την παρούσα δημοτική αρχή είναι και η μείζονα μειοψηφία η οποία, είτε εκώφευε τεχνηέντως είτε αδιαφορούσε. Ο δε επικεφαλής της, βλέποντας ότι ο συνδυασμός του φυλλοροεί και τα στελέχη του αποστασιοποιούνται, προτίμησε την συνεργασία με τον κ. Δεκαβάλλα και τον διάδοχο του, έτσι ώστε να έχει πιθανότητες εκλογής και, εφόσον εκλεγεί, να προσδοκεί να δημαρχεύει αντ’ εκείνου. Η βάση λοιπόν της συνεργασίας αυτής, είναι παρτίδα πόκερ με σημαδεμένη τράπουλα.

Εμείς, «Η Σύρος που Αξίζουμε», δεν χαρακτηριζόμαστε από «ανθρωποφαγία» ή εκδικητικότητα. Είμαστε πέρα και έξω από όλα αυτά. Στοχεύουμε επιτέλους, στο πλήρες ξεκαθάρισμα αυτού του τόπου, από παθογένειες, εκκρεμότητες και λοιπές αγκυλώσεις, και φιλοδοξούμε να δώσουμε πνοή προόδου με νέους ανθρώπους, ικανούς και άφθαρτους.

Καλούμε λοιπόν τον συριανό λαό από τώρα, να σκεφτεί και ν΄αποφασίσει με σοβαρή σκέψη και νηφαλιότητα, αυτό που πραγματικά ΣΥΜΦΕΡΕΙ την Σύρο μας και που θα κληθούμε να κληρονομήσουμε στις επόμενες γενιές.


Σχόλια

ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΣ Τετ, 12 Φεβ. 2014 - 20:00

Σαν υποψήφιος δήμαρχος θα ήθελα να σας θέσω τα ιδία ερωτήματα με αυτά που έθεσα στον δήμαρχο που βγήκε να σας κατηγορήσει χωρίς όμως να αναφερθεί στα δάνεια ΔΕΥΑΕ ( μην πάρει όλο το νησί η μπάλα, να μην ξεχνιόμαστε ), ανείσπρακτα και οφειλές. ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΡΑΜΠΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ? ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΔΙΠΛΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ? ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ( ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΡΟΛΟ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΟΔΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ) ? ΠΟΣΟΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΟΛΟΣ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΕΡΕΥΝΑ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ? ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΒΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΕΝ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΕΚΕΙ ΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ? ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΤΑ Κ.Ε.Π ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ (υπάρχει και στο διαύγεια ) ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ 1700 ΕΥΡΩ ΣΥΝ ΤΑ ΠΑΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΗΡΙΟ ΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΕΝΩ ΤΗΣ ΒΑΡΗΣ ΤΟ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΥΛΗ ΤΣΙΡΟΠΙΝΑ? ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΕΣ- ΗΘΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΟ «ΦΤΥΑΡΙ» ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ? ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ «ΒΑΦΤΙΣΕΙ» ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ (δεν υπάρχουν από τότε που ήταν η δημοτική αστυνομία εν ενεργεία , και άσε τον αντιδήμαρχο να προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο σε μια άποψη ΣΩΣΤΗ που είπε ο κ. Βεκρής , αλλά ΠΟΝΕΣΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ) ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ? ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΓΛΕΝΤΙ? ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΕΣΕΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ.