"Η Σύρος που αξίζουμε" για τους παιδικούς σταθμούς

  • Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2014 - 09:33

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τη λειτουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου και ειδικά με τον Παιδικό Σταθμό του Βήσσα, του οποίου το προσωπικό είναι χωρίς σύμβαση, απλήρωτο και ανασφάλιστο από τον περασμένο Οκτώβριο.

 

Συμμεριζόμενοι την αγωνία των εργαζομένων, εκφράζουμε τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους για να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους και το εργασιακό τους μέλλον. Επίσης, εκφράζουμε τη στήριξή μας στο σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

 

Οι δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί επιτελούν σημαντικό εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο και σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να τεθεί σε κίνδυνο η λειτουργία τους.

 

Καλούμε τη δημοτική αρχή να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και να διεκδικήσει με αποφασιστικότητα τη χρηματοδότηση και τη συνέχιση λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών.

 

Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, η κοινωνική πολιτική αποτελεί προτεραιότητα για τη «Σύρο που Αξίζουμε». Δηλώνουμε απερίφραστα ότι το επίκεντρο των πολιτικών μας θα κινηθεί στοχευμένα στη στήριξη όλων των κοινωνικών δομών, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία τους και να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.