Ανάμεικτα τα συναισθήματα στα εκλογικά κέντρα των δύο επικρατέστερων υποψήφιων δημάρχων

Ενθουσιασμός και "ψυχρολουσία"

Μεγάλη και γεμάτη εκπλήξεις τόσο για αυτούς που έφτασαν στην πηγή, αλλά δεν ήπιαν νερό, όσο και για εκείνους που κατάφεραν να σβήσουν τη “δίψα” τους από την πρώτη κιόλας εβδομάδα, ήταν η νύχτα των εκλογών στη Σύρο, η οποία θα μείνει στην ιστορία για την “παραφουσκωμένη” διάρκειά της, αλλά και για τον αινιγματικό τρόπο με τον οποίο ολοκληρώθηκε.

Στα εκλογικά κέντρα των υποψήφιων δημάρχων, Ανδρέα Γιαλόγλου και Γιώργου Μαραγκού τα καρδιοχτύπια και η αγωνία μελών και ψηφοφόρων ξεκίνησαν λίγο μετά το κλείσιμο των καλπών για να κορυφωθούν μέσα στις επόμενες ώρες, με την αργή και μακροσκελή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης.

Το κέντρο της Ερμούπολης χωρίστηκε στα δύο, με την οδό Ερμού να αποτελεί τα σύνορα ανάμεσα στο “πάρτι” που είχαν στήσει τα μέλη του συνδυασμού “Η Σύρος που αξίζουμε” στον πεζόδρομο της Πρωτοπαπαδάκη και στην πένθιμη ατμόσφαιρα, που επικρατούσε στο “στρατόπεδο” των αντιπάλων.

“Κομμένα  φτερά” στον συνδυασμό  “Σύρος, ένα βήμα μπροστά”

Το ξεκάθαρο προβάδισμα του Γιώργου Μαραγκού τόσο στις περιφερειακές ενότητες του νησιού, όσο και σε αρκετά εκλογικά τμήματα της Ερμούπολης, προκάλεσε αναταραχή στον επικεφαλής και τα μέλη του συνδυασμού “Σύρος, ένα βήμα μπροστά”, οι οποίοι αν και προσπάθησαν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη βαθιά τους απογοήτευση.

Όσοι βρέθηκαν στη συμβολή των οδών Ανδρέα Συγγρού και Τιμ. Αμπελά, προκειμένου να εμψυχώσουν και να στηρίξουν τον επικεφαλής του συνδυασμού, Ανδρέα Γιαλόγλου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα αποτέλεσμα της καταμέτρησης μέσα από την ηλεκτρονική προβολή σχετικής κατάστασης, η οποία ανανεωνόταν ζωντανά.

Χαμόγελα  προβαδίσματος

Από την άλλη, ο συνδυασμός του Γιώργου Μαραγκού δεν έπαψε ούτε λεπτό να εκδηλώνει τον ενθουσιασμό και την ευγνωμοσύνη του προς τους πολίτες της Σύρου, για την “ψήφο εμπιστοσύνης” που του έδωσαν στις εκλογές της 18ης Μαΐου. Χειροκροτήματα, ζητωκραυγές και συγχαρητήρια προς τον επικεφαλής της “Σύρου που αξίζουμε” “πλημμύρισαν” τον πεζόδρομο του νησιού, σκορπώντας “κύματα” αισιοδοξίας και ελπίδας για το τελικό αποτέλεσμα.

Παρά το εντυπωσιακό ποσοστό το οποίο συγκέντρωσε, αλλά και την πεποίθηση της πλειοψηφίας ότι δεν θα υπάρξει δεύτερος εκλογικός γύρος, ο Γιώργος Μαραγκός και ο Ανδρέας Γιαλόγλου, ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη Κυριακή, όπου θα αναδειχθεί η νέα Δημοτική Αρχή, με τη συμμετοχή των πολιτών του νησιού.

 

<