Απάντηση Γ. Δεκαβάλλα σε άρθρο αθηναϊκής εφημερίδας περί διαφθοράς

Με ανακοίνωση που απέστειλλε στο σύνολο των μέσων ενημέρωσης ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης  Γιάννης Δεκαβάλλας δίνει την δική του απάντηση σε άρθρο της εφημερίδας "Καθημερινή" με τίτλο "50% μείωση μισθού σε υπάλληλο που κατήγγειλε υπόθεση διαφθοράς" και αφορά στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης. 

 

Αυτούσια η θέση Δεκαβάλλα

Με δυσάρεστη έκπληξη σήμερα βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια απίστευτη κατηγορία, ότι δήθεν υπάλληλος που κατήγγειλε φαινόμενα “διαφθοράς” και “παρατυπίες” στη Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας τιμωρήθηκε με στέρηση μισθού.

Επειδή δεν είναι δυνατόν να παραδίδουμε το Δήμο έρμαιο σε κάθε απίθανη και ανυπόστατη καταγγελία, οφείλω να δώσω μια σύντομη απάντηση στα αναφερόμενα.

Καταρχάς, στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας γίνεται μια σημαντική προσπάθεια βελτιστοποίησης και εξορθολoγισμού στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και τελικά τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, προ ενός και πλέον έτους, ξεκίνησε στο Δήμο μας η λειτουργία του Γραφείου Κίνησης Οχημάτων, με σκοπό την εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμων και την εποπτεία στην κίνηση των οχημάτων. Επειδή, δυστυχώς ο Δήμος μας, δεν διέθετε επαρκές προσωπικό για μόνιμη στελέχωση του εν λόγω Γραφείου, συνέστησε Ομάδα Εργασίας με αρμοδιότητα τη “λειτουργία – χειρισμό λογισμικού προγράμματος διαχείρισης (κίνηση & συντήρηση) οχημάτων του Δήμου. “Δυστυχώς”, για εμάς, μέλος στη συγκεκριμένη ομάδα εργασίας έτυχε να οριστεί ο υιός της καταγγέλουσας, με τον οποίο η εν λόγω κυρία βρίσκεται σε πολύχρονη διαμάχη.

Από τη στιγμή του ορισμού του υιού της στη ομάδας εργασίας, η εν λόγω υπάλληλος ξεκίνησε αλλεπάλληλες, ανυπόστατες και ψευδείς καταγγελίες εις βάρος του Δήμου μας.

Οτιδήποτε έχει αναφερθεί στις καταγγελίες της εν λόγω υπαλλήλου, έχει απαντηθεί πλήρως και στοιχειοθετημένα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, εξάλλου στο επίκεντρο των καταγγελιών πάντα βρισκόταν η προσωπική της διαμάχη με τον υιό της.

Σε ότι αφορά την μη ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ της ως άνω απόφασης συγκρότησης ομάδας εργασίας, αυτή πράγματι δεν έγινε διότι θεωρήθηκε επουσιώδης, καθώς από την συμμετοχή στη συγκεκριμένη ομάδα εργασίας οι υπάλληλοι όχι μόνον δεν έχουν οποιαδήποτε χρηματική απολαβή, αλλά αντιθέτως ζημιώνονται, καθώς τους στερείται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Ποιά είναι λοιπόν αυτή η περίφημη υπόθεση “ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ” για την οποία κατηγορούμαστε; Είναι το γεγονός ότι προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τη λειτουργία της Υπηρεσίας μας στερώντας από τους υπαλλήλους μας χρηματικές απολαβές;

Σε ότι αφορά τις πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί στην εν λόγω υπάλληλο αυτές είναι εντελώς άσχετες με την προαναφερθείσα υπόθεση και αφορούν στην ανάρμοστη συμπεριφορά της και στην πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της.

Επιφυλασσόμενοι να ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο για την ηθική μας αποκατάσταση, οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι εκβιαστικές συμπεριφορές υπαλλήλων που μόνον προβλήματα δημιουργούν στις Υπηρεσίες μας και αποτελούν διαρκή τροχοπέδη στη εξυγίανση του Δημόσιου Τομέα, θα πρέπει να λάβουν τέλος και να τιμωρούνται.

Όλα τα στοιχεία της υπόθεσης είναι διαθέσιμα στον καθένα και στην καθεμία από εσάς.