Ανακοίνωση της παράταξης "Σύρος Ένα Βήμα Μπροστά"

"Να επικεντρωθούμε όλοι στο ζητούμενο"

  • Πέμπτη, 24 Ιουλίου, 2014 - 15:12
  • /   Eνημέρωση: 25 Ιουλ. 2014 - 7:28

Με αφορμή το πλέον πρόσφατο Δελτίο Τύπου του συνδυασμού «Η Σύρος που αξίζουμε», αλλά έχοντας κατά νου και τις υπόλοιπες ανακοινώσεις στις οποίες έχει προχωρήσει ο συνδυασμός που θα αποτελέσει την επόμενη δημοτική αρχή του νησιού μας, θα θέλαμε να μεταφέρουμε μερικές σκέψεις που σκοπό έχουν να προάγουν το πνεύμα συνεργασίας και ηρεμίας που έχει ανάγκη ο τόπος μας για να προχωρήσει.

Το αποτέλεσμα των εκλογών όπως έχουμε ήδη αναφέρει, έδειξε με καθαρό τρόπο την επιλογή των συμπολιτών μας, την οποία και σεβόμαστε απόλυτα. Θεωρούμε λοιπόν ότι από δω και πέρα πρέπει να σταματήσουν οι ανακοινώσεις προεκλογικού χαρακτήρα και να επικεντρωθούμε όλοι στο ζητούμενο, που είναι για τη μεν επόμενη δημοτική αρχή η προετοιμασία για τη διοίκηση του τόπου, για τις δε παρατάξεις μειοψηφίας, η άσκηση εποικοδομητικής πολιτικής με κύριο στοιχείο της την κατάθεση προτάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, από τη δική μας πλευρά παρείχαμε πρόθυμα και με πληρότητα, κάθε πληροφόρηση που μας ζητήθηκε από τη επόμενη δημοτική αρχή και το αυτό θα πράξουμε σε κάθε άλλη περίπτωση που θα μας ζητηθεί. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τις πολύωρες συναντήσεις στις οποίες συμμετείχε ο νέος δήμαρχος κ. Γ. Μαραγκός, ο επόμενος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης, κ. Σ. Γουσγουνέλης και οι πρώην αντιδήμαρχοι κ. Ν. Αλμπανόπουλος και κ. Α. Γιαλόγλου, από τις οποίες και προέκυψαν κατά κύριο λόγο τα στοιχεία των έργων που αναφέρονται στο τελευταίο Δελτίο Τύπου του συνδυασμού του κ. Μαραγκού.

Θα περιμέναμε με χαρά να διαβάσουμε στο δελτίο αυτό και να επικροτήσουμε στο πλαίσιο της επιδιωκόμενης εποικοδομητικής συνεργασίας των παρατάξεων, μια ελάχιστη έστω αναφορά στο εξαιρετικό κλίμα στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι εν λόγω συναντήσεις κατά τις οποίες αναλύθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα που αφορούν τα έργα του Δήμου μας που βρίσκονται σε εξέλιξη, με όλα τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει καθώς και προτάσεις για την επίλυση αυτών. Γιατί όπως όλοι -όσοι σχετίζονται με την εκτέλεση έργων- γνωρίζουν, η προετοιμασία, ωρίμανση και υλοποίηση ενός έργου δεν είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα, ούτε αποτελεί αποκλειστικά και μόνο αντικείμενο μιας δημοτικής αρχής, αλλά διαρκούς προσπάθειας της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και συνεργασίας με πλήθος άλλων υπηρεσιών.

Δυστυχώς όχι μόνο δεν υπήρξε τέτοια προσέγγιση, αλλά επιπλέον επιχειρείται με το Δελτίο Τύπου, να παρουσιαστεί μια «οριακή» κατάσταση των έργων τη στιγμή που εξηγήθηκε εκτενώς η πορεία και οι ανάγκες του καθενός. Παρατίθενται δε στοιχεία τα οποία διαφέρουν από την πραγματικότητα όπως π.χ. ότι απαιτείται η προσθήκη νέου υποέργου 150 μέτρων για το έργο «Διάνοιξη παρακαμπτήριας οδού οικισμού Άνω Σύρου» όταν το υποέργο αυτό είναι ήδη ενταγμένο εδώ και αρκετό καιρό, ότι ο Π/Υ του «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης» είναι 2.500.000 € (αντί του ορθού των 3.000.000 €), ότι θα συμπεριληφθεί το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Πνευματικού Κέντρου στο εν λόγω σχέδιο για να μη χαθούν πόροι, τη στιγμή που το έργο αυτό περιλαμβάνεται ήδη (δεξαμενή Β’). Επιπλέον, με χαρά διαπιστώνουμε ότι η επόμενη δημοτική αρχή «προσγειώνεται» στο εφικτό (όσον αφορά την επέκταση του αεροδρομίου) που είναι η αύξηση του μήκους διαδρόμου προσγείωσης κατά 150 μέτρα (κάτι που ήδη προετοιμάζεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μετά από παρεμβάσεις και του Δήμου), και όχι η δημιουργία διαδρόμου για διεθνείς πτήσεις τσάρτερ, για τις οποίες ακούγαμε προεκλογικά να γίνεται λόγος.

Πιστεύουμε ότι η εποικοδομητική συνεργασία δεν είναι κάτι που ανακοινώνεται απλώς αλλά καλλιεργείται μέσα από πνεύμα εμπιστοσύνης και θετικής προδιάθεσης. Εμείς ως μείζονα μειοψηφία θα είμαστε αρωγοί σε κάθε θετική προσπάθεια που θα γίνεται για το νησί μας, προσπερνώντας κάθε προεκλογικού χαρακτήρα αντιπαραθέσεις.