Δήμος Σύρου - Ερμούπολης

Ενημέρωση για την... πορεία της μελέτης επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου

Τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για την μη ολοκλήρωση της μελέτης της επέκτασης του διαδρόμου του Αεροδρομίου Σύρου (στα 1200 μέτρα), εξέφρασαν σε επικοινωνία που είχαν ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Πουσσαίος και ο δήμαρχος Σύρου -Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας, με το διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Δημήτρη Κούκη, τον υποδιοικητή Βασίλη Αλευρά και τη διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών της ΥΠΑ κα Τσούκα.

 

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος, "Τα προαναφερόμενα στελέχη της ΥΠΑ διαβεβαίωσαν το δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη ότι μέσα στο προσεχές δεκαήμερο, οι επιχειρησιακές διευθύνσεις της ΥΠΑ σε συνεργασία με την εταιρεία AEGEAN θα καθορίσουν τις ενέργειες που επιβάλλεται να γίνουν, προκειμένου να καθοριστεί το τεχνικό αντικείμενο.

Μέχρι σήμερα είναι έτοιμη η μηκοτομή και η διατομή , ενώ σύμφωνα με την πρόβλεψη τους, μέσα στους αμέσως προσεχείς μήνες θα ολοκληρωθεί η οριστική μελέτη του έργου καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης .

Ήδη , επειδή η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εκτιμάει ότι το ύψος του προυπολογισμού θα ξεπεράσει τις αρχικές προβλέψεις , αναζητεί τρόπο ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ".