Επιστολή Π. Χρυσαφίδη στη Δημοτική Αρχή για το ερωτηματολόγιο Φούχτελ

Επιστολή-ερώτημα κατέθεσε χθες η Κίνηση Πολιτών Σύρου, στο γραφείο του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, με θέμα το Ερωτηματολόγιο που έχει απευθύνει ο Γερμανός Υφυπουργός Εργασίας Γιοακίμ Φούχτελ προς τους Δήμους της χώρας.

Με την επιστολή ζητείται από τον Δήμαρχο να ενημερώσει την Κίνηση Πολιτών Σύρου εάν ο Δήμο μας είναι αποδέκτης αυτού του ερωτηματολογίου και επίσης να τοποθετηθεί σχετικά, καθώς το θέμα κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό.

 

Η Επιστολή

Ερμούπολη, 10/9/2014

Προς: τον Δήμαρχο Σύρου

Κ. Γιώργο Μαραγό

ΘΕΜΑ: Σχετικά με Επιστολή και Ερωτηματολόγιο του Γερμανού Υφυπουργού Εργασίας Γιοακίμ Φούχτελ προς Δήμους της χώρας.

Όπως ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ, ο Γερμανός υφυπουργός εργασίας κ. Γιοακίμ Φούχτελ, ως εκπρόσωπος της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης(DGV)», έχει απευθύνει προς νέους Δημάρχους της χώρας ερωτηματολόγιο, με το οποίο -μεταξύ άλλων- ζητά πλήρη στοιχεία για την πληθυσμιακή τους σύνθεση, για την περιουσιακή τους κατάσταση, τις υποδομές που διαθέτουν, τους τομείς απασχόλησης αλλά και αριθμό απασχολούμενων/ανέργων, καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για την διαχείριση των απορριμμάτων.

Επειδή αυτή η ενέργεια εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συνέλευσης», στο όνομα μιας κατ΄ ευφημισμόν ελληνογερμανικής συνεργασίας, θεωρούμε ότι ξεπερνά κάθε όριο και συνιστά απροκάλυπτη προσβολή προς την ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση. 

Επειδή θεωρούμε ότι ενέργειες αυτού του είδους αποκαλύπτουν “αποικιοκρατικoύ” ύφους συμπεριφορές και δεν αποσκοπούν παρά στην εξεύρεση και χαρτογράφηση νέων προνομιακών, επικερδών πεδίων για την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων γερμανικών συμφερόντων,

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε πρώτον, εάν εσείς ως νέος Δήμαρχος είστε αποδέκτης αυτού του ερωτηματολογίου και δεύτερον, ποια είναι η θέση σας και τι προτίθεστε να κάνετε σχετικά.

Παρακαλούμε για την απάντησή σας.

Με εκτίμηση

Για την Κίνηση Πολιτών Σύρου

Παύλος Χρυσαφίδης