Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

"Η ευθύνη της τουριστικής ανάπτυξης βαραίνει όλους"

Την αφετηρία μίας νέας αρχής στην πράξη, όσον αφορά στην τουριστική ανάπτυξη της Σύρου αποτελεί η δημιουργία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού - Τουρισμού σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός αλλά και τα μέλη της παράταξής του, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν με αφορμή την 27η Σεπτεμβρίου που έχει ορισθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

"Μόνος αντίπαλος ο χρόνος"

"27 Σεπτεμβρίου. Η ημερομηνία που ορίστηκε για να αναδεικνύει τη συμβολή του τουρισμού στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ευδαιμονία της διεθνούς κοινότητας. Ένας εορτασμός που μας βρίσκει παρατηρητές του χρόνου που πέρασε ανεκμετάλλευτος. Παρατηρητές της αναγνώρισης της χώρας μας ως έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς. Οι απαιτήσεις πολλές και ο χρόνος ελάχιστος.

Η δημιουργία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού-Τουρισμού σηματοδοτεί τη βαρύτητα που δίνει ο Δήμος Σύρου-Ερμούπολης στην τουριστική προβολή και ανάπτυξη του νησιού στο παγκόσμιο στερέωμα, καθώς ανταγωνιστές μας είναι όλοι οι προορισμοί της υφηλίου.

Ας αποτελέσει η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού το έναυσμα για μία νέα αρχή, ξορκίζοντας τα φαντάσματα του παρελθόντος. Ας αποτελέσει την αφετηρία ενός αγώνα ταχύτητας με μόνο αντίπαλο το χρόνο, στον οποίο η Σύρος μας θα διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο. Η ευθύνη μας βαραίνει όλους και η προσπάθεια είναι κοινή".