Ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Ρήγας ανταπαντά στη Δημοτική αρχή, σχετικά με το θέμα του στρατοπέδου.

Καλά, αυτοί το καβάλησαν νωρίς το καλάμι.

  • Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, 2014 - 13:57

Σε αντεπίθεση προς τη νέα δημοτική αρχή πέρασε ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, μετά την απάντηση του Δημάρχου Γιώργου Μαραγκού για τα όσα υποστήριξε ο βουλευτής, σε Δελτίο Τύπου, σχετικά με την υπόθεση του στρατοπέδου. Η νέα παρέμβαση του βουλευτή έχει ως εξής:

Η εμπάθεια, ο φανατισμός και η αλαζονεία, ως στοιχεία του «χαρακτήρα» της νέας Δημοτικής Αρχής της Σύρου, σηματοδοτούν ένα κακό ξεκίνημα. Αν σε αυτά προστεθούν η στρεψοδικία και η παραχάραξη της αλήθειας, τότε σίγουρα προμηνύεται μια κακή συνέχεια.

Χωρίς ίχνος συστολής, οι νεόκοποι «σωτήρες» της Σύρου ξιφουλκούν εναντίον του -επί έξι θητείες- Δημάρχου Γιάννη Δεκαβάλλα, κατηγορώντας τον ότι χειρίστηκε με αναποτελεσματικότητα και αδιαφάνεια το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) στο Δήμο Σύρου. Αποτόλμησα να καταθέσω την άποψή μου για την υπόθεση, υπερασπιζόμενος την αλήθεια και τον άδικα βαλλόμενο Γιάννη Δεκαβάλλα, οι «Λουδοβίκοι» και οι «Αντουανέτες» της νέας Δημοτικής Αρχής απασφάλισαν την μπουκαπόρτα της ψευδολογίας και της συκοφαντίας.

Για την ταμπακιέρα, όμως, μασημένα λόγια.

Δέκα περίπου χρόνια έχει διαρκέσει η διαδικασία παραχώρησης του στρατοπέδου γιατί η Δημοτική Αρχή είχε να αντιμετωπίσει συνεχείς αλλαγές στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και μια υπηρεσιακή γραφειοκρατία επιφυλακτική, αναβλητική και δύσκαμπτη.

Η διαδικασία έγκρισης της πολεοδομικής μελέτης του στρατοπέδου, που έπρεπε να προηγηθεί της παραχώρησης, υπήρξε ιδιαίτερα χρονοβόρα.

Τα ανακύπτοντα γραφειοκρατικά εμπόδια ήταν πολυάριθμα και καθημερινά και η επικοινωνία και συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες δύσκολη και προβληματική. Όμως όλα αυτά είχαν αίσιο τέλος όταν με έγγραφο του, στις 3 Απριλίου 2014, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος έδινε εντολή στο ΤΕΘΑ να ολοκληρώσει –χωρίς αντάλλαγμα– την διαδικασία της παραχώρησης του στρατοπέδου στο Δήμο Σύρου.

Ποια ήταν η συνέχεια; Αντί η νέα Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει αυτή τη θετική εξέλιξη δέχτηκε να ξανανοίξει τη διαπραγμάτευση και να συζητήσει για ανταλλαγή του στρατοπέδου με δημοτικό ακίνητο.

Και όταν αυτό αποκαλύφθηκε, άρχισε τα «ψεμματάκια», τις εξυπνάδες και τις συκοφαντικές επιθέσεις.

Με ηθικολογικά φληναφήματα οι δήθεν ακομμάτιστοι «δημο-σωτήρες», μπερδεύουν το πολιτικό τους ανάστημα με τη σκιά τους το απομεσήμερο και δίνουν από την αρχή τα κομματικά τους διαπιστευτήρια.

Αυτοαξιολογούνται – ένα μήνα μόλις μετά την έναρξη της θητείας τους– βαθμολογώντας τον εαυτό τους με άριστα και μηδενίζουν μικρόψυχα το έργο που έχει συντελεστεί στην Ερμούπολη επί δημαρχίας Γιάννη Δεκαβάλλα.

Για να μην τους κακοκαρδίσω, να τελειώσω με μια ευχή. Τους εύχομαι όταν τελειώσουν την καριέρα τους στο Δήμο, να έχουν κάνει το ένα χιλιοστό των όσων έκανε η Δημοτική Αρχή της Ερμούπολης τα χρόνια της Δημαρχίας του Γιάννη Δεκαβάλλα. Και κάτι ακόμα, αντί να παθαίνουν κρίση πανικού στο άκουσμα και μόνο του ονόματος του Γιάννη Δεκαβάλλα, ας φροντίσουν να τον έχουν ως υπόδειγμα εντιμότητας, αξιοπρέπειας, ευπροσηγορίας και εργατικότητας. Τα κόμπλεξ στην πολιτική «βλάπτουν σοβαρά την υγεία» των πολιτικών αλλά κυρίως των πολιτών και εν προκειμένω των δημοτών. Αυτά προς το παρόν.

 

Υ.Γ. Ελπίζω ότι οι νέοι «δημο–σωτήρες», δεν θα σπεύσουν να παραχωρήσουν ακίνητο του Δήμου προκειμένου να πάρουν το στρατόπεδο που ο ίδιος ο Υπουργός έχει δώσει εντολή να παραχωρηθεί χωρίς αντάλλαγμα.

 

Ρήγας Παναγιώτης

Βουλευτής Κυκλάδων-ΠΑΣΟΚ