Μ. Χρυσοχοΐδης: Σε δέκα ημέρες η προκήρυξη για επέκταση 140 μέτρων

Το πλάνο των άμεσων και έμμεσων ενεργειών για τη δυνατότητα επέκτασης του διαδρόμου προσαπογείωσης ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σήμερα το μεσημέρι μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Σύρου.

Τον ίδιο, που συνόδευαν στελέχη της ΥΠΑ, υποδέχθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Θάνος Φώσκολος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σύρου, Ιάκωβος Αρβανίτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Καταλυμάτων Σύρου, Γιώργος Βαρθαλίτης ενώ στο αεροδρόμιο μετέβη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄, τον οποίο και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Το σύνολο της τοποθέτησης του υπουργού προβάλλεται στο web tv.

Αφού προηγήθηκε συζήτηση ανάμεσα στους άμεσα ενδιαφερόμενους, στη συνέχεια ο Υπουργός προέβη σε δηλώσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αναφορικά με τις αποφάσεις που έχει λάβει ο ίδιος και το αρμόδιο Υπουργείο, ανέφερε, “Σε δέκα ημέρες από σήμερα προκηρύσσουμε διαγωνισμό για την επέκταση του αεροδρομίου κατά 140 μέτρα. Ο διάδρομος που υπάρχει σήμερα θα επεκταθεί κατά 140 μέτρα έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε μεγαλύτερα αεροπλάνα περισσοτέρων θέσεων να προσαπογειώνονται στη Σύρο. Αυτό είναι το πρώτο βήμα και είμαι βέβαιος ότι στη νέα τουριστική σεζόν στο αεροδρόμιο της Σύρου θα έρχονται μεγαλύτερα αεροπλάνα και περισσότεροι επιβάτες, που αυτό σημαίνει περισσότερη ανάπτυξη, περισσότερες δουλειές.

Το δεύτερο που θέλω να ανακοινώσω είναι πως προκειμένου να καταστήσουμε αυτόν το διάδρομο βιώσιμο και μέσα στο πλαίσιο των διεθνών κανονισμών κατάλληλο, θα κάνουμε επεμβάσεις σε λοφίσκο που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο ώστε η προσγείωση των αεροπλάνων να είναι ασφαλέστερη και μέσα στο πλαίσιο των διεθνών κανονισμών για να γίνονται και τη μέρα και τη νύχτα και με όποιες άλλες καιρικές συνθήκες πτήσεις και το αεροδρόμιο να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας με βάσει τους κανόνες.

Αυτές οι αποφάσεις θέλω να είναι αποδεκτές από όλους τους κατοίκους του νησιού έτσι ώστε η τοπική κοινωνία απ΄ ότι γίνεται να ωφελείται και να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ μας για να κάνουμε τα επόμενα βήματα.

Ξεκινώντας από τώρα, για τρίτο βήμα, φιλοδοξούμε να φτιάξουμε ένα ολοκληρωμένο αεροδρόμιο το οποίο θα δέχεται πλήρως γεμάτα αεροπλάνα μεγαλύτερου μεγέθους των ελικοφόρων αεροπλάνων με βάση τις σημερινές τεχνολογίες ώστε το αεροδρόμιο της Σύρου να είναι ισάξιο με όλα τα καινούργια που γίνονται στην περιοχή, όπως είναι της Πάρου που τελειώνει σε λίγους μήνες. Έχω δώσει εντολή να γίνει άμεσα μία μελέτη και να επεκτείνουμε το διάδρομο ώστε να έχουμε 1.200 μέτρα καθαρά και να μπορούμε να δεχόμαστε όλων των τύπων τα αεροπλάνα. Και για το τρίτο βήμα, θα παρακαλέσω να υπάρξει ένας κοινωνικός διάλογος ώστε ό,τι γίνει να είναι κοινωνικά αποδεκτό και μέσα στο πλαίσιο των επιθυμιών, των επιδιώξεων των δικών σας ώστε να ξέρουμε τί κάνουμε τα επόμενα χρόνια”.

Αναλυτική αναφορά στην έντυπη έκδοση.