Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη με Ομάδα Εργασίας για την υποψηφιότητα «Σύρος- Κυκλάδες 2021»

Στηρίζει τις προσπάθειες η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Σε θετικό κλίμα κινήθηκε η χθεσινή πρώτη συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης με την Ομάδα Εργασίας για την υποψηφιότητα «Σύρος- Κυκλάδες 2021», με τον κ. Λεονταρίτη να δηλώνει ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα συνεχίσει την στήριξη της πρωτοβουλίας αυτής.

Κατά την συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε μεταξύ άλλων για το χρονοδιάγραμμα το οποίο υπάρχει, το αντικείμενο της ομάδας εργασία στην οποία θα συμμετάσχει και εκπρόσωπος της Περιφέρειας καθώς και για ζητήματα που αφορούν στις κινήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε σχέση με την πρόσληψη του καλλιτεχνικού διευθυντή αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να γίνονται σε επίπεδο σχεδιασμού και προώθησης.

«Να συμμετάσχουν και άλλα νησιά των Κυκλάδων»

«Δεδομένου ότι η υποψηφιότητα του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας ξεπερνά τα όρια του δήμου Σύρου- Ερμούπολης και ταυτίζεται με τα όρια του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, η συνάντηση ήταν αναγκαία, και η πρώτη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε είχε θετική έκβαση και κινήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα, με τον κ. Λεονταρίτη να δηλώνει την στήριξη του στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίτευξη του στόχου» εξηγεί ο πρόεδρος του FORUM 2021 Χάρης Βεκρής. Η συζήτηση επικεντρώθηκε τόσο σε οικονομικά θέματα όσο και στη συμμετοχή άλλων δήμων των Κυκλάδων στην πρωτοβουλία αυτή, ενώ παράλληλα επιλύθηκαν διαδικαστικά θέματα συνεργασίας των δήμων με την Περιφέρεια. Από την συνάντηση εργασίας δεν έλειψαν οι συζητήσεις για τις δράσεις που θα πρόκειται να πραγματοποιηθούν έτσι ώστε να στηριχθούν έμπρακτα οι προσπάθειες του FORUM. Μεταξύ άλλων ο κ. Βεκρής τονίζει την σημασία της συμμετοχής και της ένταξης δήμων των Κυκλάδων στις ενέργειες που υλοποιούνται για την διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας προσφέροντας "πέρα από οικονομική βοήθεια και το πολιτιστικό τους απόθεμα», άλλωστε όπως ο ίδιος υποστηρίζει « Η διεκδίκηση του τίτλου δεν ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους μεγάλους δήμους»

«Μια συνάντηση εργασίας με την Περιφέρεια να δείχνει ότι θα στηρίξει με θέρμη το συγκεκριμένο εγχείρημα»

«Η στήριξη της Ομάδας Εργασίας εκ μέρους της Περιφέρειας τέθηκε επί τάπητος κατά την συνάντηση, με την Περιφέρεια να δείχνει ότι θα στηρίξει με θέρμη το συγκεκριμένο εγχείρημα, και θα ενθαρρύνει την υποψηφιότητα με κάθε τρόπο» υπογράμμισε με τη σειρά του ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος μετέφερε τις διαβεβαιώσεις του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη για την ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας σε αυτήν την προσπάθεια. Παράλληλα ο κ. Μαραγκός ενημέρωσε ότι γίνονται ενέργειες για την επιλογή του λογότυπου της υποψηφιότητας το οποίο θα αντιπροσωπεύει χαρακτηριστικά στοιχεία όπως η συνεργασία και ο πολιτισμός της περιοχής των Κυκλάδων, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει η συστηματική προβολή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , του διαδικτύου καθώς και των μέσων μαζικής ενημέρωσης έτσι ώστε να αρχίσει να «ξεδιπλώνεται αυτή η προσπάθεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνάντηση εργασίας πέρα από τον δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης Γιώργο Μαραγκό και τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Λεονταρίτη, παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Θάνος Φώσκολος, ο επικεφαλής της μείζονος δημοτικής μειοψηφίας Ανδρέας Γυαλόγου, ο πρόεδρος του FORUM20.21 Χάρης Βεκρής, ο αντιπρόεδρος του FORUM20.21 Μιχάλης Αλτουβάς και η εικαστικός Ελπίδα Γαδ.

Ετικέτες: