Οργανωμένη παρουσία με αυτόνομο περίπτερο στη διεθνή τουριστική έκθεση της Αθήνας από 5 έως 7 Δεκεμβρίου

Η εντυπωσιακή Σύρος στην Greek Tourism Expo 2014

Η μοναδικότητα της πρωτεύουσας των Κυκλάδων προβάλλεται οργανωμένα στη διεθνή τουριστική έκθεση “Greek Tourism Expo 2014” στo εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan” στην Αθήνα, με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης να συμμετέχει οργανωμένα με αυτόνομο περίπτερο, το οποίο κερδίζει τις εντυπώσεις “ταξιδεύοντας” τους επισκέπτες στην πολιτιστική κουλτούρα του τόπου μέσα από το εμβληματικό θέατρο “Απόλλων”.

Η σπουδαία έκθεση ανοίγει τις “πύλες” της σήμερα και θα υποδέχεται τους επισκέπτες και τους τουριστικούς πράκτορες έως και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου. Η Σύρος πλέον ξεκινά στην πράξη το τουριστικό ταξίδι της.

Προγραμματισμένα 30 “B to B meetings”

Πρόκειται για την πρώτη τουριστική έκθεση που πραγματοποιείται στην Αθήνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Θάνο Φώσκολο να αποδεικνύει πως ο συντονισμός δυνάμεων και η επαγγελματική αντιμετώπιση της υπόθεσης της τουριστικής προβολής της Σύρου, μπορούν να δημιουργήσουν ένα τουλάχιστον εντυπωσιακό σκηνικό που τραβά τα βλέμματα ακόμη και του πιο απαιτητικού επισκέπτη και επαγγελματία του Τουρισμού.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 150 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανάμεσα σε αυτούς και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καθώς και η Σύρος όπως προαναφέρθηκε, με δικό της περίπτερο που έχει στηθεί σε εξέχουσα θέση, πλησίον της κεντρικής εισόδου και παραπλεύρως του περιπτέρου του Μουσείου Ακρόπολης.

Στην έκθεση δίνουν το παρών πάνω από 70 τουριστικοί πράκτορες ως αγοραστές (buyers) και ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης μερίμνησε έγκαιρα, έτσι ώστε να προγραμματισθούν 30 συναντήσεις (B to B meetings) ενημερώνοντας το σύνολο των φορέων του Τουρισμού της Σύρου.

Πλην των σημαντικών αυτών συναντήσεων, κρίνεται αναγκαίο να αναφερθεί, πως στο περίπτερο θα προσφέρεται ένα βιβλίο που θα αναφέρεται στην Ερμούπολη, ένα ενημερωτικό έντυπο μεταφρασμένο και στην αγγλική γλώσσα, καθώς και το παραδοσιακό προϊόν του νησιού, το λουκούμι, προσφορά των τοπικών παραγωγών.

Τουριστικό “όπλο” ο Πολιτισμός

Στο ιδιαζόντως καλαίσθητο περίπτερο της Σύρου “δεσπόζει” μία μεγάλη φωτογραφία του θεάτρου “Απόλλων”, η οποία αποτυπώθηκε επάνω σε καμβά με διαστάσεις 5,90 μέτρα μήκος και 2,50 μέτρα ύψος. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μία βραβευμένη φωτογραφία Συριανού φωτογράφου. Για το στήσιμο του περιπτέρου, το οποίο και ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα, μερίμνησε κατά κύριο λόγο ο αντιδήμαρχος, Θάνος Φώσκολος, ο οποίος και φρόντισε για τη μεταφορά καθισμάτων κι επίπλων από το θέατρο “Απόλλων” προκειμένου η πολιτιστική αίγλη του νησιού να προβληθεί με τη δέουσα οργάνωση στην Αθήνα. Επιπλέον, η κατασκευή του πάνελ του θεάτρου και οι οθόνες τηλεοράσεων για την προβολή βίντεο είναι προσφορά της εταιρείας Proevents ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα έξοδα για την κατασκευή του περιπτέρου καλύφθηκαν εν μέρει από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης αλλά και από φίλους του νησιού.

 

Ετικέτες: