Τοποθέτηση προέδρου δημοτικού συμβουλίου, Μαρίας Καζαντζάκη για δημοτικά τέλη

"Αποφασίσαμε να διορθώσουμε τη διαλυμένη υπηρεσία που μας παραδώσατε"

  • Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2014 - 12:42

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατηρούμε μια προσπάθεια της μείζονος μειοψηφίας, μέσω του επικεφαλής και των μελών αυτής, να πείσουν το Συριανό λαό, ότι δήθεν άλλαξα πολιτική στάση σε σχέση με τα Δημοτικά Τέλη, από τις προηγούμενες χρονιές.

Η μείζονα μειοψηφία, φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για το πώς θα θίξει το πρόσωπό μου επικοινωνιακά, παρά για το τί θα πληρώνει εν τέλει ο κάθε Συριανός και αυτή η στάση της, χαρακτηρίζει την ποιότητα της αντιπολίτευσης που ασκεί.

Φουσκώνοντας φανερά το «μπαλόνι των εντυπώσεων», η μείζονα μειοψηφία προσπαθεί ανεπιτυχώς να πείσει ότι ασκούσα κακή ή θεωρητική αντιπολίτευση τα προηγούμενα χρόνια, ενώ τώρα συμφωνώ με όσα διαφωνούσα.

Κύριοι της μείζονος μειοψηφίας, όπως και στο παρελθόν, οι αοριστολογίες σας καταρρίπτονταν από επιχειρήματα, το ίδιο δυστυχώς για εσάς θα συμβεί και τώρα. Και εξηγούμαι:

Καταψήφισα τις προηγούμενες χρονιές τα Δημοτικά τέλη διότι, α) Ποτέ οι εισηγήσεις δεν είχαν έρθει στα χέρια της μειοψηφίας τρεις ημέρες πριν από τη συζήτησή τους, όπως ορίζει ο Νόμος, αφού η παράταξή σας έδινε τα θέματα πάντα την τελευταία στιγμή, αντίθετα από ότι συνέβη φέτος, με σκοπό να μην έχουμε το χρόνο να τα μελετήσουμε τα οικονομικά στοιχεία, προφανώς επειδή η παράταξή σας ήθελε να αποφύγει τον έλεγχο και τις συστάσεις,αφού είχε πολλά να κρύψει, όπως διαπιστώθηκε. β) Η τακτική της παράταξής σας ήταν να υπερχρεώνει τους Συριανούς, φουσκώνοντας τα έξοδα των ανταποδοτικών τελών, με αποτέλεσμα να εισπράττει περισσότερα από όσα θα έπρεπε, φορολογώντας έμμεσα τους ήδη επιβαρυμένους φορολογικά Συριανούς. Τα δε παραπάνω χρήματα που εισέπραττε, τα σπαταλούσε σε ημέτερους και φιέστες, με τις οποίες δεν συμφωνούσα.

Όπως θα θυμάστε, την τακτική σας αυτή τη στιλίτευα και τη στηλιτεύω ακόμα. Τι προσπαθείτε λοιπόν να κάνετε; Να πείσετε τους Συριανούς ότι δήθεν δεν τους υπερχρεώνατε;

Εξηγήστε τους τότε, πως η Νέα Δημοτική Αρχή, κατά τον υπολογισμό των Δημοτικών Τελών του 2015, βρέθηκε μπροστά σε μισό εκατομμύριο υπερχρέωση των Συριανών από το προηγούμενο έτος, χρήματα τα οποία επιβάρυναν σταθερά τους Συριανούς, όχι μόνο το έτος 2014 αλλά και τα προηγούμενα έτη. Εξηγήστε στους Συριανούς, πού τα πήγε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρήματα και μετά ελάτε να τους πείτε ότι δήθεν στο Δήμο μας δεν υπήρχαν σκάνδαλα, τα οποία εξακολουθούν να είναι ερευνητέα ποινικά! Εξηγήστε τους που κατευθύνατε τα προηγούμενα χρόνια τα πολιτιστά τέλη (στα οποία αναφέρεστε συνέχεια και τα οποία είναι ελάχιστα χρήματα μπροστά στο μισό εκατομμύριο ευρώ, ίσως και παραπάνω, κατ’ έτος, που υπερχρέωνε η παράταξή σας) και τι αποτελέσματα έφεραν για το Συριανό οι πολιτιστικές σας πολιτικές και μετά μιλήστε για δήθεν δική μου κακή αντιπολίτευση. Εξηγήστε στους Συριανούς γιατί, ενώ τους υπερχρεώνατε με υπέρογκα χρηματικά ποσά, δεν αγοράζατε ούτε τα βασικά για τη συντήρηση των οχημάτων καθαριότητας με αποτέλεσμα, και την υπηρεσία καθαριότητας να παραλάβουμε σε αποσύνθεση, και τα χρήματα να μην ξέρουμε που έχουν πάει. Εξηγήστε στους Συριανούς γιατί χρεώνατε στα έξοδα της καθαριότητας οχτώ μισθοδοσίες (και όχι μια όπως ισχυρίζεται ο επικεφαλής σας) προσωπικού παραπάνω, γιατί χρεώνατε στα ανταποδοτικά τέλη τον φωτισμό ακόμα και του Δημαρχιακού Μεγάρου και του Πνευματικού Κέντρου, αν όχι για να εισπράξετε από τους Συριανούς πολλά περισσότερα χρήματα από όσα θα έπρεπε.

Τέλος, εξηγήστε τους γιατί σκόπιμα αποφύγατε τη στελέχωση του γραφείο κίνησης του Δήμου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς το κόστος της καθαριότητας σε κάθε περιοχή της Σύρου, αν όχι για να μπορεί η παράταξή σας να χρεώνει κατά βούληση τους Συριανούς και να εισπράττει κατά βούληση, ενώ επιλεκτικά κάποιοι οφειλέτες του Δήμου απολάμβαναν προνόμια.

Από τη δε περσινή προσφυγή μου, αναμασάτε συνεχώς τα 8.500 περίπου ευρώ της Ποσειδωνίας και τα 3.000 περίπου ευρώ της Άνω Σύρου, τα οποία χρησιμοποίησα ενισχυτικά στην προσφυγή μου, στην προσπάθειά μου να πέσει η απόφαση των Δημοτικών τελών που αδικούσε τους Συριανούς. Αναρωτιέμαι, για τα πιο πάνω εκατομμύρια υπερχρέωσης των Συριανών, τα οποία αναφέρονταν επίσης στην προσφυγή μου, αλλά και αποδείχτηκαν σήμερα, μέσω της Νέας Δημοτικής Αρχής, δεν έχετε τίποτα να πείτε;

Η αλήθεια είναι ότι η Νέα Δημοτική Αρχή θα μπορούσε να κάνει μείωση των Δημοτικών Τελών για το 2015 20% και πλέον, αλλά αποφάσισε να διορθώσει την διαλυμένη υπηρεσία καθαριότητας που μας παραδώσατε. Εξηγήστε εσείς, που μέσω της πολιτικής σας ,υπερχρεώσατε τους Συριανούς, την τελευταία τετραετία, με πάνω από 2.000.000 ευρώ , που τα πήγατε αυτά τα χρήματα, αφού στην υπηρεσία καθαριότητας δεν κάνατε σχεδόν τίποτα.

Κύριοι της μείζονος μειοψηφίας, με την ανωτέρω πολιτική της πρώην Δημοτικής Αρχής διαφωνούσα,γι’ αυτό καταψήφιζα τις αποφάσεις των Δημοτικών τελών και η πολιτική αυτή έχει πλέον αλλάξει.

Σταματήστε λοιπόν να προσπαθείτε να δημιουργήσετε άσκοπες εντυπώσεις σε βάρος μου, χρησιμοποιώντας τη γνωστή από τα παλιά τακτική σας «ρίχνω λάσπη κάτι θα μείνει» γιατί την τακτική σας αυτή την τιμώρησε ο Συριανός λαός, αλλά εσείς δεν φαίνεται να πήρατε το μάθημά σας ακόμα.

Προκαλούν θυμηδία οι παρατηρήσεις της μείζονος μειοψηφίας περί έλλειψης σχεδιασμού και πολιτικής από τη Νέα Δημοτική Αρχή σε σημεία όπως πχ.ο Τουρισμός, όταν είναι σε όλους τους Συριανούς εμφανής η τουριστική απαξίωση του νησιού με απόλυτη ευθύνη του κου Δεκαβάλλα, την οποία έχει παραδεχτεί και ο ίδιος.

Η προσπάθεια της μείζονος μειοψηφίας και του αρχηγού της να εμφανιστεί ως Νέα παράταξη που απλώς κάποια μέλη της υπήρχαν και στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, προσκρούει στην αλήθεια και η αλήθεια αποδυκνείεται από τη συνεχή προσπάθεια του κου Γιαλόγλου κυρίως, να εξαγνίσει τις πολιτικές του παρελθόντος του κου Δεκαβάλλα και να απαλύνει τις εντυπώσεις από την ύπαρξη των «γνωστών πολιτικών βαριδιών του παρελθόντος» στην παράταξή του.