Εν αγνοία του εισαγγελέα

  • Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου, 2015 - 14:41

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις, του πρώην Δημάρχου Άνω Σύρου κ. Φώτη Ξαγοράρη και την τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του ΚΕΚ Φερεκύδης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός, προχώρησε σήμερα, μετά από ενημέρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής, στην υποβολή αναφοράς στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου, με σκοπό να δοθεί άπλετο φως στην περιβόητη πλέον υπόθεση της εκκαθάρισης του ΚΕΚ Φερεκύδης και την καθυστέρηση, η οποία φαίνεται, ότι εμφανίζεται στις διαδικασίες εκκαθάρισης.

Η Δημοτική Αρχή, δεν έχει την πρόθεση αντιπαράθεσης με κανένα, ούτε σκοπεύει να θίξει συγκεκριμένα πρόσωπα όπως διατείνεται στην ανακοίνωση του ο κ. Δεκαβάλλας. Σκοπός της είναι η διαλεύκανση της υπόθεσης, μετά την εύρεση από την νέα δημοτική αρχή, υλικού που αφορά την υπόθεση, στο Κίνι, και εγγράφων αλληλογραφίας μεταξύ των α) πρώην Δημάρχου κ. Δεκαβάλλα, β) του ορισθέντος από το δημοτικό συμβούλιο, εκκαθαριστή κ. Βαρθαλίτη και γ) του τότε λογιστή του ΚΕΚ Φερεκύδης κ. Χαλαβαζή.

Για όλα τα παραπάνω, αρμόδια πλέον, είναι η Εισαγγελική Αρχή, η οποία και θα κρίνει τα γεγονότα καθώς και τα έγγραφα που προσκομίστηκαν από τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης και θα διερευνήσει την υπόθεση για τυχόν ποινικές ευθύνες.

Ήδη, σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, σε έκτακτη συνεδρίαση της, αποφάσισε την διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης και σε υπηρεσιακό επίπεδο, με σκοπό να εξετασθούν τα όσα ανέφερε ο κ. Δεκαβάλλας, σε πρόσφατη ανακοίνωση τους.

Συγκεκριμένα θα διερευνηθεί, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Δεκαβάλλας, η παραχώρηση γραφείου το οποίο ισχυρίζεται ο πρώην δήμαρχος ότι είχε δοθεί στον εκκαθαριστή και στον λογιστή, καθώς και από ποιόν είχε δοθεί η εντολή (αν υπήρχε τέτοια), καθώς σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ανακοίνωση του ο πρώην δήμαρχος, από «ασφαλείς» πληροφορίες που είχε, το περιβόητο υλικό με τα οικονομικά στοιχεία του ΚΕΚ Φερεκύδης βρισκόταν εκεί, όταν η υπόθεση παραπέμφθηκε από εκείνον στον εισαγγελέα. Οι παραπάνω ισχυρισμοί του πρώην δημάρχου επισημαίνεται ότι δεν συμφωνούν με τα όσα αναφέρει στις επιστολές του ο εκκαθαριστής κ. Βαρθαλίτης.

Επίσης θα διερευνηθεί, το κατά πόσο ευσταθούν, τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση του κ. Δεκαβάλλα, περί αξιολόγησης του υλικού από την παρούσα δημοτική αρχή και εντολή μεταφοράς του, σε έναν από τους πυργίσκους της ταράτσας του Δημαρχιακού Μεγάρου. Γεγονός, το οποίο είναι ψευδές και συκοφαντικό, δεδομένου ότι κανείς από την σημερινή δημοτική αρχή ούτε έχει δει, ούτε φυσικά έχει δώσει εντολή να μεταφερθεί κανένα στοιχείο, το οποίο να αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση.

Μετά το πέρας της προκαταρτικής εξέτασης, το πόρισμα που θα προκύψει, θα διαβιβαστεί και αυτό στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Ελπίζουμε αυτές οι ενέργειες, να αποτελέσουν την αρχή της διαλεύκανσης αυτής της υπόθεσης, η οποία επί χρόνια σκεπάζεται από ένα πέπλο μυστηρίου και ταυτόχρονα αποτελεί ένα μεγάλο αγκάθι για την οικονομική πορεία του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή δεν είναι διατεθειμένη, ούτε να αποκρύψει από τους Συριανούς την πλήρη αλήθεια, ούτε φυσικά να επιτρέψει σε κανένα, όποιος και αν είναι αυτός, να δημιουργήσει μελανά σημεία και να λασπολογήσει εναντίον της.

Ετικέτες: