Βυθομέτρηση στην προβλήτα λόγω απώλειας του κρουαζιερόπλοιου Saga Sapphire

Στη μέτρηση του βάθους της θάλασσας κατά μήκος της προβλήτας των κρουαζιεροπλοίων στον λιμένα της Ερμούπολης προέβη σήμερα το πρωί η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, με φόντο την μη προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου Saga Sapphire το προηγούμενο Σάββατο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Δημήτρη Κοσμά καθώς και του πλοηγού από το Λιμεναρχείο Σύρου, Μανώλη Βαμβακάρη, οι νέες μετρήσεις δείχνουν να ταυτίζονται με τα στοιχεία που διαθέτουν ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Ταμείου και άρα, το λιμάνι να παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια για τις αφίξεις των κρουαζιεροπλοίων.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα πρόσθεσαν στην κάμερα της “Κοινής Γνώμης”, φαίνεται πως άξιο απορίας παραμένει το γεγονός της απόφασης της εταιρείας να ακυρώσει τον κατάπλου του Saga Sapphire στη Σύρο.

Υπενθυμίζεται πως, με το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο ταξιδεύουν 700 τουρίστες κυρίως Βρετανοί και Αυστραλοί, ενώ το πλήρωμά του ανέρχεται σε 425 άτομα. Στη διαδικασία της βυθομέτρησης ακολούθησαν πέραν των δύο προαναφερόμενων προσώπων και ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Φραγκίσκος Βακόνδιος και το μέλος του ΔΣ, Γιώργος Κανάκης.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.