Πρώτη ημέρα του έργου της ανάπλασης στην Ερμούπολη

Οι πρώτες εργασίες για το έργο της ανάπλασης της παράκτιας ζώνης του λιμένα της Ερμούπολης ξεκίνησαν σήμερα λίγο μετά τις οκτώ το πρωί, οπότε και μετέβησαν στο παραλιακό μέτωπο στο ύψος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, άνδρες του εργολάβου για τις απαραίτητες ενέργειες.

Σε πρώτο επίπεδο οι εργάτες οριοθετούν το χώρο που θα συντελεστούν οι εργασίες στο εσωτερικό τμήμα του λιμένα της Ερμούπολης τοποθετώντας τον απαιτούμενο εξοπλισμό προκειμένου σταδιακά να προχωρήσουν στην υλοποίηση της Α΄ Φάσης του έργου.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή μετέβη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Σταύρος Γουσγουνέλης, ο αντιδήμαρχος, Αλέξης Αθανασίου, το μέλος του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργος Κανάκης, η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, Ηρώ Στίνη, ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ, Μάρκος Πρίντεζης ενώ λίγο μετά τις εννέα το πρωί στο λιμάνι βρέθηκε και ο Λιμενάρχης Σύρου, Ιάκωβος Γκύζης.

Κατά μήκος της παραλιακής ζώνης στη νησίδα και στα κιγκλιδώματα έχουν τοποθετηθεί ειδικές ταινίες απαγόρευσης της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων και των δικύκλων, ενώ αξίζει να τονισθεί ότι από τη Σταματίου Πρωίου έχουν αποχωρήσει όλα τα σταθμευμένα μέσα μεταφοράς που υπήρχαν με την πολύτιμη συνδρομή ατόμων του Δήμου. Ομαλά εκτελεί τα δρομολόγια η δημοτική συγκοινωνία με τα mini bus να εξυπηρετούν τους πολίτες από και προς τα νέα σημεία στάσης στη Σταματίου Πρωίου, ενώ οι πινακίδες σήμανσης έχουν καλυφθεί με νάιλον σακούλες. Επιπλέον, από το παραλιακό μέτωπο άνδρες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης έχουν προβεί στην αφαίρεση των φωτιστικών σημείων. Διακριτική είναι και η παρουσία ανδρών της Αστυνομίας. 

Υπογραμμίζεται, ότι ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός βρίσκεται εκτός Σύρου λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων που αφορούν σε σοβαρές υποθέσεις του Δήμου.   

Για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπορείτε να ενημερωθείτε εδώ.