Δημοσίευμα της «Κοινής Γνώμης» προκάλεσε ερώτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ερώτημα τέθηκε, εκτός ημερησίας διάταξης, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, εξ αφορμής δημοσιεύματος της «Κοινής Γνώμης», περί εξωθεσμικού ατόμου που δρα και κινείται εντός του Δήμου, για το οποίο κλήθηκε να απαντήσει ο Δήμαρχος.

Η πρόκληση ερωτημάτων, εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, εξ αφορμής δημοσιευμάτων της «Κοινής Γνώμης», πρωτίστως αντικατοπτρίζει την εγκυρότητα του εντύπου, αποδεικνύοντας το πώς προσμετράται η βαρύτητα των γραφομένων.

Αφορμή για το ερώτημα που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννης Βρούτσης, αποτέλεσε κείμενο της προσωπικής στήλης της αρθρογράφου, Α.Τ. Δαλμυρά.

Συγκεκριμένα ο κ. Βρούτσης ανέφερε στην ερώτηση του ότι «Διαβάζοντας τις τοπικές εφημερίδες και συγκεκριμένα στο άρθρο της κ. Δαλμυρά στις 7-5-2015, ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει συνδημότης μας, μη αιρετός, ο οποίος έχει πρόσβαση σε αρχεία και υπολογιστές του Δήμου και όχι Νομικού Προσώπου.

Θα ήθελα να μου πείτε εάν ισχύει αυτό, αν ναι ποιος είναι και με ποια ιδιότητα είναι μέσα στα γραφεία και ανοιγοκλείνει computers και εάν δεν ισχύει αυτό τότε εσείς που φροντίζετε για το καλό του Δήμου, για ποιο λόγο δεν αμυνθήκατε υπέρ του Δήμου και το χειρότερο εάν δεν το γνωρίζετε και αυτό, σημαίνει ότι όντως είναι ένα ξέφραγο αμπέλι το κτίριο».

Στην απάντηση του ο Δήμαρχος ανέφερε ότι «σχετικά με τη πρόσβαση σε αρχεία από πλευράς δημότη, θέλω να τον πληροφορήσω ότι η συγκεκριμένη στήλη της συγκεκριμένης εφημερίδας αφορά και απηχεί προσωπικές απόψεις των δημοσιογράφων και άρα λοιπόν δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί και να αξιολογηθεί εν είδει δημοσιογραφικού ρεπορτάζ. Μπορώ όμως να διαβεβαιώσω απολύτως ότι κανείς δημότης, μη έχων εργασία, δεν έχει πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία του Δήμου μας».

Για την ύπαρξη ή μη του συγκεκριμένου εξωθεσμικού ατόμου, που δρα αναλόγως ή όχι εντός του Δήμου, επαφίεται στην οπτική, την παρατηρητικότητα και κατ’ επέκταση την κρίση των πολιτών, αλλά και των αιρετών, που κινούνται εντός του Δημαρχικού μεγάρου.