Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης για την έναρξη των κυκλοφοριακών μέτρων

  • Πέμπτη, 18 Ιουνίου, 2015 - 15:19

Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης ενημερώνει τους επισκέπτες και τους πολίτες ότι, δυνάμει της απόφασης 266/2015 με θέμα “Έγκριση ή μη τροποποίησης της μελέτης «Επικαιροποίηση κυκλοφοριακής μελέτης ιστορικού κέντρου Ερμούπολης»-Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θερινής περιόδου”, από σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 και ώρα 21:00 ξεκινά η εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την θερινή περίοδο.

Η Δημοτική Αρχή πιστεύει ακράδαντα ότι, η εφαρμογή και η υιοθέτηση των αναφερόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων πρόκειται να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών καθώς και στην αναβάθμιση της Σύρου ως τουριστικού προορισμού. Καλούμε όλους να στηρίξουν ανεπιφύλακτα αυτή την προσπάθεια με σωστή ενημέρωση προκειμένου τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα να προκύψουν το ταχύτερο δυνατό.

Η Δημοτική Αρχή, με αίσθημα ευθύνης, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό εξασφάλισε εγκαίρως όλα τα αναγκαία προαπαιτούμενα για την διευκόλυνση των πολιτών, όπως ενδεικτικά: τη δημιουργία νέων και τον εξωραϊσμό-αναβάθμιση των περιφερειακών πάρκινγκ, την εξασφάλιση δίωρης δωρεάν στάθμευσης για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες στο ιδιωτικό στεγασμένο πάρκινγκ πλησίον του ΙΚΑ, την επέκταση της αστικής συγκοινωνίας μέχρι τις πρωινές ώρες, την προμήθεια αναγκαίου βασικού ή/και υποστηρικτικού εξοπλισμού για την εφαρμογή των μέτρων, την δημιουργία μηχανισμού ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης (δίκτυο εθελοντών, ενημερωτικά φυλλάδια, δημιουργία ειδικής σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κλπ). Σύντομα δε, θα είναι διαθέσιμη (εντός της επόμενης εβδομάδας) ειδική ιστοσελίδα αποκλειστικά και μόνο για την εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, οι οποίοι στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στήριξαν ανεπιφύλακτα τα εφαρμοζόμενα μέτρα.

Αντίθετα, η παράταξη «Σύρος Ένα Βήμα Μπροστά», κατά την προσφιλή της τακτική επέλεξε να κινηθεί σε αντίθετη κατεύθυνση καταψηφίζοντας τα μέτρα με το αιτιολογικό ότι εντός των τριών (3) ημερών που απέμεναν, μέχρι την πλήρη υλοποίηση και εφαρμογή των κυκλοφοριακών μέτρων, θα ήταν αδύνατο να έχουν τακτοποιηθεί μια σειρά από εκκρεμότητες (εννέα συνολικά) οι οποίες, κατά την κρίση της, απαιτούσαν πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ώστε να ικανοποιηθούν.

Μπορεί, ο κ. Γιαλόγλου και η παράταξή του η οποία αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής να εξακολουθούν να λειτουργούν με «παρελθόντα» χρόνο, όμως η νέα Δημοτική Αρχή λειτουργεί σε «ενεστώτα» και «μέλλοντα» χρόνο επιτυγχάνοντας να υλοποιεί έργα σε χρονικό διάστημα τριών μόλις ημερών τα οποία με τους γνωστούς παλαιότερους ρυθμούς, θα απαιτούσαν αρκετές εβδομάδες ή ακόμη και μήνες.

Καταλήγοντας, ευχαριστούμε όλους όσους συνέδραμαν στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας όπως, κατοίκους, επιχειρηματίες, συλλογικούς φορείς, τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και τα τοπικά ΜΜΕ για την καθοριστική συμβολή τους στην έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου.