Συνέχεια στην αντιπαράθεση Δήμου Σύρου Ερμούπολης - Σύριζα Σύρου για τη διάθεση χώρων

  • Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2015 - 12:54

Σε συνέχεια της δεύτερης ανακοίνωσης της τοπικής ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΟΥ, και επειδή ως γνωστόν «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης δημοσιοποιεί αυτούσιο το πρακτικό της Διακομματικής Επιτροπής για την παραχώρηση χώρων, ενόψει του Δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Δεν γνωρίζουμε και καθόλου δεν μας απασχολεί αν στην τοπική ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΟΥ υπάρχει διγλωσσία επί του θέματος, απόκλιση «συνιστωσών» απόψεων ή έλλειψη συνεννόησης.

Φρονούμε όμως ότι, ο κόσμος της Σύρου πρέπει να έχει άποψη επί των πραγματικών γεγονότων και μόνο. Τα συμπεράσματα δικά σας…                                                                                                              

Στα ανωτέρω απαντά με προσωπικό δελτίο Τύπου το μέλος της ΟΜ του Σύριζα Σύρου, Γρηγόρης Μισκεδάκης:

Επειδή ο δήμος Σύρου- Ερμούπολης δημοσίευσε το από εμένα υπογεγραμμένο πρακτικό της εκλογικής επιτροπής , ως απάντηση σε δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου, θέλοντας να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις χωρίς να αγγίζει την ουσία, έλαβα την απόφαση να απαντήσω προσωπικά επί αυτού.

Κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της διακομματικής εκλογικής επιτροπής τέθηκε ζήτημα από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ακύρωσης όλων των παραχωρήσεων για την πραγματοποίηση προεκλογικών εκδηλώσεων ύστερα από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου. Παρόλο που έγινε αποδεκτό και στις δύο συνεδριάσεις τις εκλογικής επιτροπής, ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η παραχώρηση των αιθουσών έπρεπε να γίνει ύστερα από τη συνεδρίαση της και την έγκριση του πρακτικού της από το δημοτικό συμβούλιο, δείχνοντας προσωπικά καλή πίστη λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών και για να μην τεθεί θέμα ακύρωσης ήδη προγραμματισμένων εκδηλώσεων, υπέγραψα και τα δύο πρακτικά. Δεν ήθελα και δεν θέλω να δώσω το οποιοδήποτε επιχείρημα στην συμμαχία του ΝΑΙ ότι εμποδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου την ελεύθερη διακίνηση των θέσεων τους. Ζητώ όμως συγγνώμη από τους συντρόφους μου επειδή υπήρξα αδικαιολόγητα αφελής έναντι της δημοτικής αρχής. Υιοθετώ πλήρως τις απόψεις που εξέφρασαν τα δελτία τύπου που εξέδωσε η Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου.

Ο δήμος βέβαια πεισματικά δεν απαντά στο ζήτημα ότι ενώ αρνείτο να παραχωρήσει την αίθουσα του πνευματικού κέντρου στο ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος καλλιτεχνικές πρόβες, έκανε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να παρακαμφθεί το ανωτέρω κώλυμα και να δοθεί δύο φορές για ομιλίες υπέρ του ΝΑΙ. Άλλωστε η σαφής υποστήριξη των θέσεων του ΝΑΙ μέσω της ανακοίνωσης της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου από την πλευρά της δήθεν «ανεξάρτητης» δημοτικής αρχής, της οποίας αμέσως μετά τις εκλογές φανερώθηκαν οι στενές της σχέσεις με το χώρο της ΝΔ, καθιστά σαφή και στον πλέον αδαή το ρόλο της. Είναι οι τελευταίοι που μπορούν να μιλούν για συνέπεια διότι μπροστά στο κομματικό συμφέρον του μηχανισμού της ΝΔ, που στήριξε και στηρίζει την δημοτική αρχή, είδαμε την οβιδιακή μεταμόρφωση της από ακραιφνή υποστηρικτή της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ, που το θεωρούσε casus belli, σε υπέρμαχο της κατάργησης του υπερθεματίζοντας την πρόταση των θεσμών που το προβλέπει ρητά .

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου είναι ενιαίος και αρραγής και κυρίως πάντοτε συνεπής στις θέσεις και τις απόψεις του.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΣΚΕΔΑΚΗΣ, μέλος ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σύρου.