Ταμείο κυκλοφοριακών μέτρων στις 15 Σεπτεμβρίου

Χωρίς να υπάρξει καμία αλλαγή στα εφαρμοζόμενα κυκλοφοριακά μέτρα στο κέντρο της Ερμούπολης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η σχετική εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Πέμπτης, στο πλαίσιο μίας δίωρης συζήτησης παρουσία εκπροσώπων των μονίμων κατοίκων αλλά και των ξενοδόχων.

Η Δημοτική Αρχή εισέπραξε έντονη κριτική αναφορικά με την “άκαμπτη κι αδιάλλακτη στάση” που διατηρεί παρά τις επαναλαμβανόμενες παρατηρήσεις πολιτών σχετικά με συγκεκριμένα ανικανοποίητα κυκλοφοριακά αιτήματα, όπως ανάμεσα σε άλλα, η μη αλλαγή του ωραρίου πεζοδρόμησης και η μη μετάθεση της ώρας έναρξης των μέτρων κατά μία ώρα μετά (22.00) με φόντο την επιστολή που συνυπογράφουν δεκάδες επιχειρήσεις, αλλά και η παραχώρηση κάρτας μόνιμων κατοίκων σε οδηγούς δικύκλων. Ο εκπρόσωπός τους, Μηνάς Αλιφραγκής ισχυρίστηκε πως η νέα Δημοτική Αρχή δεν εφαρμόζει στην ουσία της τη διαβούλευση που είχε υποσχεθεί, προβαίνοντας ταυτόχρονα και σε κριτική αναφορικά με τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν “ορισμένοι μόνο συνοριοφύλακες” στις πύλες εισόδου και εξόδου των μέτρων.

“Εμείς δώσαμε γη και ύδωρ σε εσάς για να μπορέσετε να κάνετε την πεζοδρόμηση” τόνισε χαρακτηριστικά, με την εκπρόσωπο των ξενοδόχων, Ευαγγελία Μαστοράκη στη συνέχεια, να θέτει εκ νέου επί τάπητος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένοικοι των ξενοδοχείων στο πεζοδρομημένο τμήμα αναφορικά με την πρόσβαση και αναχώρησή τους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκαν αναλυτικά οι αιρετοί, με τον δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό να υποστηρίζει πως, αν η Δημοτική Αρχή προχωρούσε σε αλλαγές και τροποποιήσεις των κυκλοφοριακών μέτρων, τότε δε θα ήταν εφικτό να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα, αφού ο χρόνος εφαρμογής τους δε θα ήταν αρκετός. “Ταμείο θα κάνουμε στις 15 Σεπτεμβρίου” δήλωσε κατηγορηματικά, ενώ με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος, Σταύρος Γουσγουνέλης υπογράμμισε πως, όταν ο Δήμος έχει στη διάθεσή του, την τροποποιημένη μελέτη, τότε θα συζητήσει αναλυτικά.

Μέλη της μείζονος μειοψηφίας άσκησαν δριμεία κριτική αναφορικά με τα ευήκοα.. ώτα της Δημοτικής Αρχής, ενώ η πλευρά της ελάσσονος μειοψηφίας αιτήθηκε την πλήρη εφαρμογή της πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού (διέλευση μόνο σε ασθενοφόρα οχήματα και πυροσβεστικά οχήματα αλλά και τη μετάθεση της ώρας έναρξης των μέτρων, μία ώρα μετά από την ισχύουσα.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο δήμαρχος και ο δημοτικός σύμβουλος, Γουλιέλμος Πρίντεζης και ο αντιδήμαρχος, Αλέξης Αθανασίου υποστήριξαν πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές που παραπέμπουν σε ικανοποίηση ρουσφετιών, πως δεν έχει δικαίωμα να μιλά κανείς για τα μέτρα όταν δεν έχει συνδράμει στην εφαρμογή τους, αλλά και πως υπάρχουν “δύστροποι πολίτες” αντίστοιχα, με τη μείζονα μειοψηφία αλλά και τον κ. Αληφραγκή να στηλιτεύουν την απόλυτη συμπεριφορά τους.