Συνάντηση με τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κυκλάδων, Μ. Παράβαλο

Κυκλοφοριακά αιτήματα ξενοδόχων και προτάσεις της ΠΥΤ Κυκλάδων στον Στ. Γουσγουνέλη

  • Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2015 - 06:12
  • /   Eνημέρωση: 12 Αυγ. 2015 - 7:25

Σε συνέχεια αιτημάτων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που βρίσκονται στο κέντρο της Ερμούπολης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Αντιδημάρχου και Προέδρου της Επιτροπής Συγκοινωνιών κ. Σταύρου Γουσγουνέλη με τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κυκλάδων κ. Μιχάλη Παράβαλο και συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι εξής προτάσεις:

1. Τροποποίηση της υφιστάμενης πορείας εξόδου οχημάτων από τον χώρο στάθμευσης στο Νησάκι μέσω οδών Καλομενοπούλου, Σουρή και μετέπειτα προς Αγ. Νικολάου (αποφυγή της οδού Απόλλωνος).

2. Εξέταση συστήματος εισόδου πελατών των ξενοδοχείων εντός του ιστορικού κέντρου κατά τα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων (Βιέννη, Ίμπιζα).

Κατά τη συζήτηση διευκρινίστηκε ότι οι προτάσεις της ΠΥΤ Κυκλάδων σκοπό έχουν την περαιτέρω βελτίωση ενός άκρως πετυχημένου μέτρου που βιώνουμε καθημερινά.

Ο Αντιδήμαρχος σημείωσε με τη σειρά του ότι ήδη έχουν σταλεί τα αιτήματα αυτά στο μελετητικό γραφείο του κ. Νέλα ο οποίος έχει αναλάβει την επικαιροποίηση και τροποποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης της Ερμούπολης. Αναφορικά με την ταχύτητα κίνησης των οχημάτων σημείωσε ότι έχουν ενημερωθεί και εγγράφως όλοι όσοι κινούνται εντός της πεζοδρομημένης περιοχής και συνεχώς γίνονται ανάλογες συστάσεις.