Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης βράβευσε τον «γιο του ανέμου» Αντώνη Μπουγιούρη

Τον Συριανό αθλητή και Ολυμπιονίκη Αντώνη Μπουγιούρη, ο οποίος με τις σημαντικές διακρίσεις του σε πλήθος αγώνων ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχει κάνει υπερήφανη την ιδιαίτερη πατρίδα του στα πέρατα του κόσμου βράβευσε χθες στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

Παρουσία φίλων και συγγενών του Αντώνη Μπουγιούρη, βετεράνων μελών του Ναυτικού Ομίλου που πίστεψαν από την αρχή στο μεγάλο ταλέντο του, αλλά και δημοτικών συμβούλων του νησιού, πραγματοποιήθηκε η βράβευση ενός σπλάχνου της Σύρου που αποτελεί πρότυπο για όλους και ιδιαίτερα για τη νεολαία.

Γ. Μαραγκός: «Πρόβαλε το νησί μας στα πέρατα του κόσμου»

«Μέσα από την προσπάθεια του Αντώνη Μπουγιούρη μπορούμε να δούμε ότι με θέληση, επιμονή και σκληρή προσπάθεια μπορούμε να επιτύχουμε πολλά και ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, έχουμε ανάγκη εμείς οι Έλληνες να παραδειγματιζόμαστε, να έχουμε πρότυπα και ανθρώπους τους οποίους καλό είναι να παρακολουθούμε και να μιμούμαστε» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γιώργος Μαραγκός, σημειώνοντας ότι ο Αντώνης Μπουγιούρης ξεκίνησε τα πρώτα του αθλητικά βήματα από τον Ναυτικό Όμιλο Σύρο, ο οποίος εδώ και πάρα πολλά χρόνια αποτελεί ένα φυτώριο αθλητών. «Κάτω από τη στέγη, την αγάπη και την υποστήριξή του αρκετοί νέοι άνθρωποι βρήκαν τη δυνατότητα να μπορούν να ασχοληθούν με τον θαλάσσιο αθλητισμό. Ο Αντώνης Μπουγιούρης είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα. Ανδρώθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Σύρου και στη συνέχεια  ακολούθησε μια πορεία με ολυμπιακές και παγκόσμιες επιτυχίες, με πρώτες θέσεις τόσο σε Ολυμπιάδες όσο και σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Πιο πρόσφατη είναι η προ δύο μηνών επιτυχία του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καναδά, όπου όλοι μας νιώσαμε υπερήφανοι όταν είδαμε στις φωτογραφίες που έκαναν το γύρο όλου του κόσμου το πανί με την Ελληνική σημαία και με το σήμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης να κυματίζει πρώτο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καναδά».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαραγκός αναφέρθηκε στη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να βραβεύσει τον Συριανό πρωταθλητή και να συνεισφέρει μια μικρή οικονομική βοήθεια προκειμένου να υποστηρίξει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει.

«Δαμάζοντας τα κύματα κατέκτησες τις καρδιές μας»

Για την επιτυχημένη και γεμάτη διακρίσεις αθλητική πορεία του Αντώνη Μπουγιούρη τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο μίλησε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού κ. Γουλιέλμος Πρίντεζης, ενώ το χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη ανέγνωσε η περιφερειακή σύμβουλος Χρηστιάννα Πάπιτση. "Υπάρχει και η Ελλάδα που προσπαθεί, η Ελλάδα που πετυχαίνει στόχους, η Ελλάδα που μπορεί να αγωνιστεί και να κερδίσει. Η Σύρος, οι Κυκλάδες, το Νότιο Αιγαίο και η Ελλάδα είναι υπερήφανες για σένα! Δαμάζοντας τα κύματα κατέκτησες τις καρδιές μας!».

Για τον χαρισματικό Συριανό αθλητή μίλησε και ο κ. Σταμάτης Γρυπάρης, έφορος του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, την περίοδο όπου ο Αντώνης Μπουγιούρης έκανε τα πρώτα του βήματα στην ιστιοπλοΐα.

Αντώνης Μπουγιούρης: «Η Σύρος ήταν, είναι και θα είναι στην καρδιά μου»

Τη χαρά και τη συγκίνησή του για την τιμή που έκανε ο Δήμος προς το πρόσωπό του εξέφρασε ο Συριανός Ολυμπιονίκης. «Ελπίζω δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πριν από 15 χρόνια, λίγους μήνες πριν τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϋ, ο δήμος μας με βράβευσε και με βοήθησε εμπράκτως, όπως κάνετε κι εσείς τώρα. Το ποσό που αποφασίσατε να μου δώσετε είναι καθαρά συμβολικό, αφού είναι το κόστος για έναν αγώνα στο ακριβό άθλημά μου είναι όμως πολύ σημαντικό ηθικά αφού νιώθω κάποιους δίπλα μου να με στηρίζουν σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια που κάνω κάτω από αντίξοες συνθήκες» σημείωσε ο κ. Μπουγιούρης, υπογραμμίζοντας ότι «Η Σύρος ήταν, είναι και θα είναι στην καρδιά μου».