Βράβευση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη, Αντώνη Μπουγιούρη

«Η Σύρος ήταν, είναι και θα είναι στην καρδιά μου»

Τη χαρά και τη συγκίνησή του για την αγάπη, με την οποία οι συμπατριώτες του αγκαλιάζουν τη συμμετοχή του σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες ιστιοπλοΐας, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του έναν άξιο πρεσβευτή του νησιού μας, εξέφρασε ο Συριανός αθλητής και Ολυμπιονίκης Αντώνης Μπουγιούρης, κατά τη βράβευσή του από το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, παρουσία φίλων και συγγενών του κ. Μπουγιούρη, βετεράνων μελών του Ναυτικού Ομίλου που πίστεψαν από την αρχή στο μεγάλο ταλέντο του, αλλά και δημοτικών συμβούλων του νησιού.

Γ. Μαραγκός: «Παράδειγμα προς μίμηση»

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαραγκός έκανε λόγο για ένα σπλάχνο της Σύρου, το οποίο με τις σημαντικές διακρίσεις του έχει καταφέρει να κάνει τη γενέτειρά του γνωστή στα πέρατα του κόσμου, ενώ αποτελεί πρότυπο για όλους και ιδιαίτερα για τη νεολαία.

«Μέσα από την προσπάθεια του Αντώνη Μπουγιούρη μπορούμε να δούμε ότι με θέληση, επιμονή και σκληρή προσπάθεια μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Ιδιαίτερα, αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, έχουμε ανάγκη εμείς οι Έλληνες να παραδειγματιζόμαστε, να έχουμε πρότυπα και ανθρώπους τους οποίους καλό είναι να παρακολουθούμε και να μιμούμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά , σημειώνοντας ότι ο Αντώνης Μπουγιούρης ξεκίνησε τα πρώτα του αθλητικά βήματα από τον Ναυτικό Όμιλο Σύρο, ο οποίος εδώ και πάρα πολλά χρόνια αποτελεί ένα φυτώριο αθλητών. «Ο Αντώνης Μπουγιούρης ανδρώθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Σύρου και στη συνέχεια ακολούθησε μια πορεία με ολυμπιακές και παγκόσμιες επιτυχίες, με πρώτες θέσεις τόσο σε Ολυμπιάδες όσο και σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Πιο πρόσφατη είναι η προ δύο μηνών επιτυχία του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καναδά, όπου όλοι μας νιώσαμε υπερήφανοι όταν είδαμε στις φωτογραφίες που έκαναν το γύρο όλου του κόσμου το πανί με την Ελληνική σημαία και με το σήμα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης να κυματίζει πρώτο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καναδά».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαραγκός αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να βραβεύσει τον Συριανό πρωταθλητή και να συνεισφέρει μια μικρή οικονομική βοήθεια προκειμένου να υποστηρίξει τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει. Όπως τόνισε, σπουδαίοι άνθρωποι όπως ο Αντώνης Μπουγιούρη ανεβάζουν τη Σύρο και συμβάλλουν στην προσπάθεια του δήμου να επιτύχει μία οικονομική και τουριστική ανάπτυξη για το νησί. Τέλος, εν όψει της προετοιμασίας και των προκριματικών για την επόμενη Ολυμπιάδα που θα διεξαχθεί του χρόνου στη Βραζιλία, ευχήθηκε στον Συριανό πρωταθλητή, να επιτύχει τις επιδόσεις που απαιτούνται, ώστε όλοι μαζί να τον καμαρώσουμε και να τον χειροκροτήσουμε.

«Δαμάζοντας τα κύματα κατέκτησες τις καρδιές μας»

Για την επιτυχημένη και γεμάτη διακρίσεις αθλητική πορεία του Αντώνη Μπουγιούρη τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο μίλησε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού κ. Γουλιέλμος Πρίντεζης, σημειώνοντας πως πρόκειται για έναν πρωταθλητή που δε σταματά να προσπαθεί για την ολοκλήρωση των στόχων του. Τον χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη ανέγνωσε η περιφερειακή σύμβουλος Χρηστιάννα Πάπιτση, μέσα στον οποίο υπογραμμίστηκε η αξία του «ευ αγωνίζεσθαι», η ανάπτυξη του πρωταθλητισμού αλλά και η ανάδειξη των διαχρονικών ιδεωδών του αθλητισμού.

Για τον χαρισματικό Συριανό αθλητή μίλησε και ο κ. Σταμάτης Γρυπάρης, έφορος του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, την περίοδο όπου ο Αντώνης Μπουγιούρης έκανε τα πρώτα του βήματα στην ιστιοπλοΐα.

Α. Μπουγιούρης: «Φοβάμαι πως θα αναγκαστώ να σταματήσω τον πρωταθλητισμό υψηλού επιπέδου»

Εγκάρδιες ευχαριστίες για τη μεγάλη τιμή στο πρόσωπό του, απηύθυνε προς το δημοτικό συμβούλιο ο κ. Μπουγιούρης. «Το ποσό που αποφασίσατε να μου δώσετε είναι καθαρά συμβολικό, αφού είναι το κόστος για έναν αγώνα στο ακριβό άθλημά μου, είναι όμως πολύ σημαντικό ηθικά αφού νιώθω κάποιους δίπλα μου να με στηρίζουν σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια που κάνω κάτω από αντίξοες πραγματικά συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, εξήγησε ότι δεν είναι μόνο το οικονομικό πρόβλημα που καθιστά δύσκολη και ανεπαρκή την προετοιμασία του. «Ένα νέο πρόβλημα παρουσιάστηκε τους τελευταίους μήνες. Δε φανταζόμουν ποτέ πως στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων θα έπρεπε να βάλω δικηγόρο ώστε να κερδίζω τα αυτονόητα από το κράτος. Να κάνω καθημερινή προπόνηση και να μπορώ να πάρω αθλητική άδεια από τη δουλειά μου ώστε να εκπροσωπήσω την πατρίδα μου σε διεθνείς αγώνες στο εξωτερικό. Ήδη έχω χάσει δύο παγκόσμια κύπελλα και σε τέσσερις ημέρες χάνω τον τρίτο μου διεθνή αγώνα, το Βαλκανικό πρωτάθλημα στη Σερβία. Αγώνα για τον οποίο έχω ήδη προκριθεί σαν εθνική ομάδα. Αυτό σίγουρα με απομακρύνει από το στόχο μου ο οποίος είναι μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες. Αν το θέμα δεν έχει λυθεί στους επόμενους δύο μήνες, φοβάμαι πως θα αναγκαστώ να σταματήσω τον πρωταθλητισμό υψηλού επιπέδου» κατέληξε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «η Σύρος ήταν, είναι και θα είναι στην καρδιά του».