Τα αιτήματα της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016

Περιορισμένοι πόροι, σημαντικές ανάγκες

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τη σύνταξη του νέου Τεχνικού Προγράμματος για το έτος 2016 στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, με την Τεχνική Υπηρεσία να έχει ενημερώσει τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, προκειμένου τα συμβούλιά τους να καταθέσουν τα αιτήματα και τις προτάσεις τους.

Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει συνολικά η Αυτοδιοίκηση σε πανελλαδικό επίπεδο έχοντας στη διάθεσή της μειωμένους πόρους για να ρυθμίσει πολλές και σοβαρές ανάγκες, κριτήριο ιεράρχησης των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίες συντάσσουν το δικό τους πλάνο είναι τα αυστηρώς κατεπείγοντα ζητήματα, που η προώθησή τους, θα βελτιώσει στο μέτρο του δυνατού την καθημερινότητα των δημοτών.

Ήδη, η Τοπική Κοινότητα Ποσειδωνίας προχώρησε στις 7 Σεπτεμβρίου σε συνεδρίαση και κατέγραψε περί τα 21 αιτήματα για τις περιοχές αρμοδιότητάς της, τα οποία εστιάζουν κυρίως σε θέματα οδοποιίας.

Στ. Γουσγουνέλης: Με τους διαθέσιμους πόρους, όσα περισσότερα αιτήματα

“Έχουμε στείλει σε όλες τις Κοινότητες έγγραφο για να ενημερώσουμε πως, καθώς ξεκινά η σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος για το 2016 και η τροποποίηση του σημερινού, θέλουμε τις αποφάσεις τους” σημείωσε στην τηλεφωνική επικοινωνία με την εφημερίδα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Σταύρος Γουσγουνέλης, απαντώντας γενικά και σε σχετικό ερώτημα για τις οικονομικές δυνατότητες που θα έχει ο Δήμος να ικανοποιήσει τα αιτήματα των Κοινοτήτων εντάσσοντάς τα στο Τεχνικό Πρόγραμμα για το νέο έτος. “Δεν υπάρχουν πολλά χρήματα. Ζητήσαμε να θέσουν προτεραιότητες και επειδή γνωρίζουν τις ανάγκες των περιοχών αρμοδιότητάς τους, να δώσουν έμφαση στα πιο σημαντικά ζητήματα ώστε να μπορέσουμε να εξετάσουμε τί θα ενταχθεί από όσα αποφασίσουν. Ο παράγοντας της επικινδυνότητας θα “κρίνει” κατά κάποιο τρόπο τί είναι σημαντικό για κάθε περιοχή”. Επισημαίνοντας δε, πως, σε πανελλαδικό επίπεδο “όλα τα ζητήματα των Δήμων συναντούν οικονομικά εμπόδια”, τόνισε πως, “Προσπαθούμε με τους πόρους που έχουμε να καλύψουμε όσες περισσότερες ανάγκες γίνεται. Προχωρούν οι διαδικασίες και τέλος του έτους με αρχές του επόμενου θα είναι έτοιμο το Τεχνικό Πρόγραμμα για την έγκρισή του”.

Έμφαση στα προβλήματα οδών, δρόμων, πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμού

Βάσει του περιεχόμενου της ομόφωνης απόφασης των μελών της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας, στην προτεινόμενη προς την Τεχνική Υπηρεσία λίστα, δίνεται έμφαση σε θέματα οδών, πεζοδρομίων, σε σημεία που πρέπει να διευθετηθεί η απορροή των ομβρίων υδάτων αλλά και στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης. Τα πιο σημαντικά εξ αυτών είναι τα ακόλουθα: Ασφαλτόστρωση δρόμου Φετουρή από διασταύρωση επαρχιακού δρόμου Ποσειδωνίας – Γαλησσά μέχρι παραλία Αγκαθωπών με πρότερη υπογείωση των καταθλιπτικών αγωγών της αφαλάτωσης. Αποκατάσταση τοιχίου αντιστήριξης στο τελείωμα της παραλίας Φετουρή. Αποκατάσταση πεζοδρομίων έναντι έπαυλης Τσιροπινά. Ασφαλτόστρωση των οδών Αγίου Πέτρου και Δον Λουκά Φρέρη, που οδηγούν προς την Καθολική Εκκλησία “Άγιος Πέτρος”. Ασφαλτόστρωση του δρόμου προς εκκλησάκι Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στο Μέγα Γιαλό και επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή. Αποκατάσταση της οδού Μαντώ Μαυρογένους μετά το Δημοτικό Σχολείο Ποσειδωνίας. Ασφαλτόστρωση οδού Παναγίας Νταλαγκράτσια προς Καθολικό Κοιμητήριο και υπογείωση δικτύου ύδρευσης. Τέλος, ανάμεσα στη λίστα με τα αιτήματα, η Τοπική Κοινότητα Ποσειδωνίας έχει καταγράψει και τη διαπλάτυνση συνολικά του δρόμου κατά μήκος της παραλίας Βούλγαρη.