Γραπτή δέσμευση του αναδόχου για τον χρόνο υλοποίησης των εργασιών στο παραλιακό μέτωπο σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών

Με αυστηρό χρονοδιάγραμμα η Γ΄ Φαση ανάπλασης

Κλείνει από σήμερα έως και τις 15 Νοεμβρίου ο δρόμος από το ύψος της Ελ. Βενιζέλου έως και την πλατεία Κανάρη

Σφιχτό χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί ως προς την υλοποίηση των εργασιών του τμήματος της Γ΄ Φάσης του έργου “Ανάπλαση παράκτιας ζώνης λιμένα Ερμούπολης” με το τμήμα του δρόμου από το ύψος της οδού Ελ. Βενιζέλου μέχρι και την πλατεία Κανάρη, από σήμερα έως και τις 15 Νοεμβρίου να παραμένει κλειστό για τους οδηγούς οχημάτων και δικύκλων.

Κόντρα στο ασαφές χρονοδιάγραμμα που ακολουθούσε μέχρι σήμερα η πρόοδος των εργασιών, αλλά και σε αντίθεση με την αρχική έντονη καθυστέρηση που είχε παρατηρηθεί, πλέον, όπως κατέστη σαφές από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Σταύρο Γουσγουνέλη κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, το έργο θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς στο πιο σημαντικό τμήμα του παραλιακού μετώπου, κατά μήκος του οποίου δραστηριοποιούνται πολλές επιχειρήσεις που διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα.

Η χρονική δέσμευση του αναδόχου, που σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο δίδεται γραπτώς για τη Γ΄ Φάση, μαρτυρά εύλογα την απαίτηση των επιχειρηματιών του συγκεκριμένου τμήματος - να μην υπάρξει ούτε μία ημέρα παρέκκλισης από τα συμφωνηθέντα -, αφού κάτι τέτοιο, θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται εκ μέρους τους, σε επίπεδο προάσπισης των συμφερόντων τους.

Σημειώνεται πως, στο συγκεκριμένο παραλιακό τμήμα, η διέλευση των πολιτών θα πραγματοποιείται αυστηρά και μόνον από το πεζοδρόμιο. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, Ανθή Χαλκιά που παρουσίασε αναλυτικά τα νέα κυκλοφοριακά μέτρα.

Στ. Γουσγουνέλης: Κοινή απόφαση με τους επιχειρηματίες, το κλείσιμο της παραλίας

Στο πλαίσιο της έγκρισης των κυκλοφοριακών μέτρων, ο Σταύρος Γουσγουνέλης άδραξε την ευκαιρία να ενημερώσει σχετικά το σώμα, λέγοντας τα παρακάτω πως, “Σε συνέχεια εκτέλεσης του έργου της ανάπλασης της παραλίας, να αναφέρω πως, θα πρέπει να συνεχίσει το έργο στο σημαντικότερο κομμάτι του. Κατόπιν συνάντησης, που έχει γίνει με τους καταστηματάρχες και τους επαγγελματίες της συγκεκριμένης περιοχής, έχει αποφασιστεί από κοινού, να κλείσει ο δρόμος της παραλίας, ώστε να μπορέσει ο εργολάβος να επιταχύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τις εργασίες υλοποίησης του συγκεκριμένου κομματιού”.

Πρόσθεσε δε, ότι, “Αυτό σημαίνει, πως η πρόσβαση στον παραλιακό χώρο θα γίνεται μόνο από το πεζοδρόμιο, οπότε, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί η περιοχή στο Νησάκι, να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι και τα ξενοδοχεία της περιοχής, θα πρέπει αναγκαστικά η πρόσβαση να γίνεται από τον πεζόδρομο”. Σημείωσε μάλιστα πως, “Θα πρέπει, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι διαδικασίες της ανάπλασης, όλα τα αυτοκίνητα να κάνουν περιορισμένη και φιλότιμη χρήση του δρόμου ώστε να εξυπηρετούνται”, διευκρινίζοντας τέλος, πως, “Το χρονικό διάστημα αυτής της “αναστάτωσης” δε θα ξεπεράσει τον ένα μήνα και τις 15 ημέρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα που υπάρχει”. Αναφορικά με τα προαναφερθέντα, συμπλήρωσε πως, “υπάρχει αντίστοιχη έγγραφη επιβεβαίωση και από τον ανάδοχο του έργου, οπότε δεν πιστεύουμε ότι θα προκύψει κάποιο πρόβλημα στην εκτέλεσή του”.

Τα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα έως και τις 15 Νοεμβρίου

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τα μέτρα που εισηγήθηκε η Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης με αντίστοιχη απόφασή της. Αυτά έχουν ως εξής: Α. Η οδός Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη θα λειτουργεί σαν δρόμος διπλής κατεύθυνσης και Β. Η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου από την Ακτή Εθνικής Αντίστασης έως και την οδό Σταματίου Πρωίου θα λειτουργεί σαν δρόμος διπλής κατεύθυνσης καθώς το παραλιακό μέτωπο από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου έως και την πλατεία Κανάρη θα παραμείνει κλειστό”. Σημειώνεται πως, σε κομβικής σημασίας σημεία των οδών θα τοποθετηθούν καθρέπτες για τη διευκόλυνση των οδηγών.