Συλλυπητήρια του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης στον λαό της Γαλλίας

  • Τρίτη, 17 Νοεμβρίου, 2015 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 17 Νοε. 2015 - 7:25

Τη βαθιά θλίψη του για τα θύματα του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι εκφράζει με συλλυπητήρια ανακοίνωσή του ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη για ειρηνική συμβίωση μεταξύ των λαών, ώστε να αποφευχθούν αντίστοιχα αποτρόπαια γεγονότα στο μέλλον.

«Με μεγάλη οδύνη και συντριβή πληροφορηθήκαμε τα τραγικά γεγονότα, που συνέβησαν στο Παρίσι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015. Το αδίστακτο τρομοκρατικό χτύπημα στάθηκε μοιραίο για εκατοντάδες συνανθρώπους μας και σκόρπισε το πένθος όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και παγκοσμίως.

Καταδικάζοντας αυτές τις πρωτοφανείς πράξεις βαρβαρότητας, που πλήττουν την ανθρώπινη υπόσταση και ελευθερία, νιώθουμε χρέος να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας προς το φίλο γαλλικό λαό, που περνάει αυτή την φρικτή δοκιμασία.

Οφείλουμε να ενισχύσουμε κάθε διεθνή προσπάθεια για ειρηνική συμβίωση, ενότητα και προάσπιση των δημοκρατικών αξιών, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια γεγονότα και να μη θρηνήσουμε ξανά αθώους πολίτες».