Δηλώσεις του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Σταύρου Γουσγουνέλη για την πρόοδο των εργασιών του έργου ανάπλασης στο παραλιακό τμήμα της Ερμούπολης

Επικεντρώνονται στην ασφαλτόστρωση

Τέλος της εβδομάδας με πάσα επιφύλαξη, θα δοθεί στην κυκλοφορία ο παραλιακός δρόμος

Νυχθημερόν εργάζονται τα συνεργεία στο παραλιακό μέτωπο της Ερμούπολης ώστε να προχωρήσουν τις απαραίτητες εργασίες ανάπλασης, δίνοντας έμφαση στο τμήμα του οδοστρώματος και στην ασφαλτόστρωσή του, προκειμένου, ει δυνατόν, τέλος της εβδομάδας να δοθεί στη διάθεση των οδηγών προς χρήση.

Τα ανωτέρω υπογράμμισε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Σταύρος Γουσγουνέλης, ο οποίος ενημέρωσε αναλυτικά για την πρόοδο των εργασιών, δεδομένου ότι ήδη διανύουμε το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, γεγονός που σηματοδοτεί ότι το έργο της ανάπλασης μετρά ήδη αντίστροφα έως το τέλος Δεκεμβρίου, οπότε και θα πρέπει να παραδοθεί συνολικά.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, οι οποίες ξεκίνησαν από το ύψος της πλατείας Κανάρη, πλέον έχουν προχωρήσει στην Ακτή Παπάγου, με ένα σημαντικό τμήμα της, να έχει δεχθεί τις εργασίες πισσόστρωσης και όχι μόνον.

Κατεύθυνση ασφαλτόστρωσης και άμεση ολοκλήρωσή της

Αναλυτικότερα, τα συνεργεία που δουλεύουν στο κομμάτι της ασφαλτόστρωσης του δρόμου, πέρασαν στο δεύτερο τμήμα, με τις σχετικές εργασίες να έχουν ξεκινήσει από προχθές και συγκεκριμένα από το ύψος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου. “Από την Κυριακή έχει ξεκινήσει η διαδικασία της ασφαλτόστρωσης και προχωρά κανονικά. Δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και ήδη, στο πρώτο κομμάτι μέχρι και το κτίριο της Αποκεντρωμένης έχει πέσει πετρελαϊκό και ασφαλτοστρώνεται” δήλωσε ο κ. Γουσγουνέλης, λέγοντας ταυτόχρονα πως, ενέργειες προεργασίας της ασφαλτόστρωσης έχουν υλοποιηθεί μέχρι και το τμήμα του οδοστρώματος στο ύψος της πλατείας Παπάγου. “Το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι την επιχείρηση “Γρηγόρης” έχει “οδοστρωθεί” και είναι έτοιμο ώστε το πρωί της Τρίτης (σσ. σήμερα) να γίνει η ρίψη του πετρελαϊκού και να συνεχίσει η ασφαλτόστρωση. Ταυτόχρονα, θα συνεχιστούν οι εργασίες και στο υπόλοιπο κομμάτι έως και το ύψος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας”. Εκτίμηση του κ. Γουσγουνέλη, αλλά με κάθε επιφύλαξη εξαιτίας ενδεχόμενων αστάθμητων παραγόντων (π.χ. καιρικά φαινόμενα) που δεν μπορεί να υπολογισθεί αν θα προκαλέσουν καθυστέρηση στον ρυθμό των εργασιών, είναι να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση μέχρι αύριο. “Λογικά, αν όλα πάνε καλά την Τετάρτη θα είναι ασφαλτοστρωμένο όλο το κομμάτι του δρόμου” τόνισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως, “Γίνεται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η ασφαλτόστρωση. Δουλεύουν όλα τα συνεργεία και φαίνεται ότι όλα θα πάνε καλά”.

Αξίζει να υπενθυμίζουμε πως, το τμήμα του δρόμου από το ύψος της π. Αγροτικής έως και την πλ. Κανάρη έχει ασφαλτοστρωθεί.

Εντός της εβδομάδας εκτιμάται ο χρόνος παράδοσης του δρόμου

Δεδομένης της εξέλιξης των εργασιών κατά μήκος τους παραλιακού μετώπου και καθώς αυτές αποτρέπουν την κυκλοφορία των οχημάτων και των δικύκλων εδώ και αρκετές ημέρες, ο κ. Γουσγουνέλης ρωτήθηκε αναφορικά με τον χρόνο πιθανής παράδοσης της Ακτής Παπάγου και της Ακτής Πέτρου Ράλλη στη διάθεση των δημοτών. Βάσει της αναφοράς του, πως ο προγραμματισμός θέλει αύριο να ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση σε όλη την επιφάνεια του οδοστρώματος, κληθείς να αναφέρει να θα ξεκινήσουν στο μέσον της εβδομάδας να διέρχονται οι οδηγοί από το παραλιακό τμήμα, σημείωσε: “Δεν μπορούμε να πούμε με ακρίβεια ποιά ημέρα θα δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος. Λογικά θα ανοίξει. Όμως, αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα πέσει και η ψηφίδα, δηλαδή, η τελική στρώση. Αυτό είναι και θέμα μηχανημάτων”. Διευκρίνισε μάλιστα πως, “Και να μην πέσει η τελική στρώση, μπορούν να διέλθουν κανονικά τα αυτοκίνητα”, ωστόσο, ολοκληρώνοντας την αναφορά του στο συγκεκριμένο θέμα, δεν θέλησε να είναι κατηγορηματικός για τον χρόνο κατά τον οποίο θα επιτραπεί ξανά η διέλευση. Δεν απέκλεισε βέβαια την πιθανότητα τέλος της εβδομάδας να επανέλθει η δυνατότητα κυκλοφοριακής ροής από το παραλιακό τμήμα.

Έως την παράδοση... διέλευση μέσω Δηλίου

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο ίδιος απέκλεισε το σενάριο χρήσης του δρόμου εντός του λιμένα από τους οδηγούς, το οποίο ήρθε στην επιφάνεια με μορφή φημολογίας. “Θα μπορούσε να γίνει εκτός τις ώρες αφιξοαναχώρησης των πλοίων, αλλά δεν υπάρχει λόγος. Αν δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα και σύγχυση, θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει εξ αρχής. Όμως θα προκαλούσε περισσότερη αναστάτωση στην πόλη” τόνισε κατηγορηματικά, απαντώντας καταφατικά στο ερώτημα αν θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή, όταν θα επιτραπεί ξανά η διέλευση οχημάτων και δικύκλων. “Θα αφαιρεθεί η περίφραξη και θα είναι ελεύθερο το τμήμα του δρόμου για τους οδηγούς οχημάτων και δικύκλων. Θα υπάρξει ενημέρωση”. Μέχρι τότε, για κάποια 24ωρα ακόμη, οι οδηγοί οφείλουν να ακολουθούν την πορεία που πρότεινε η Δημοτική Αρχή, δηλαδή την περιφερειακή οδό μέσω Δηλίου για να κατευθυνθούν στην Ερμούπολη.

Τελικός στόχος υλοποίησης η 31η Δεκεμβρίου

Πέραν των εργασιών που αφορούν στην ολοκλήρωση του οδοστρώματος και της υλοποίησης της ασφαλτόστρωσής του, ο κ. Γουσγουνέλης, επικεντρώθηκε σε μερικές βασικές ακόμη “εκκρεμότητες” της ανάπλασης. “Μετά την ασφαλτόστρωση, απομένουν οι πλακοστρώσεις και ολοκληρώνονται τα δάπεδα, ενώ θα υπάρξει η τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων καθώς ήδη έχουν περαστεί οι αναμονές” ανέφερε, λέγοντας επιπλέον, πως, προσεχώς, θα τοποθετηθούν και τα ξύλινα τμήματα στις επιφάνειες των δαπέδων στις προβολές των επιχειρήσεων. Σχετικά με το κομμάτι του οδοστρώματος, ενημέρωσε δε, πως, “Έχουν γίνει οι σκυροδετήσεις και έχει γίνει πολύ μεγάλη ενίσχυση του δρόμου καθώς από κάτω γνωρίζουμε ότι υπάρχει θάλασσα. Έχει γίνει η καλύτερη δυνατή πρόβλεψη, προετοιμασία και εργασία για να μην παρουσιάσει προβλήματα ο δρόμος”.

Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στο θέμα της χρηματοδότησης, διαβεβαίωσε πως, δεν συναντάται κάποιο πρόβλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως, “Με τη βοήθεια της Περιφέρειας η χρηματοδότηση ρέει κανονικά. Ενημερώνουμε τον ανάδοχο ώστε να προσκομίζει λογαριασμούς για να πληρώνονται”.

Καταλήγοντας, ο αντιδήμαρχος, επανέλαβε πως, σκοπός της Δημοτικής Αρχής σε συνεργασία με τον εργολάβο είναι να μπορέσει να διεκπεραιωθεί το σύνολο των εργασιών έως το τέλος Δεκεμβρίου. “Στόχος μας, να είναι όλα έτοιμα στο τέλος του χρόνου. Απλά θα δώσουμε βάση, αν έχουν έρθει όλα τα υλικά στο ξεκίνημα πάλι από την πλευρά των καφετεριών, ώστε να τοποθετηθούν και τα ξύλινα τμήματα. Νομίζω ότι θα πάμε καλά” επανέλαβε, τονίζοντας τέλος πως, “Δουλεύουν εντατικά οι εργάτες και όλα τα συνεργεία. Δουλεύουν νυχθημερόν κι έχουν κατανοήσει πόσο σημαντικό είναι αυτό το έργο”. Όπως ο ίδιος γνωστοποίησε, σε καθημερινή βάση βρίσκονται αιρετοί στο εργοτάξιο προκειμένου να παρακολουθούν την πορεία υλοποίησης του έργου.