Κατασκευή νέου έργου από το ύψος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έως και την Ακτή Μ. Δουράτσου (θέση Καρνάγιο)

Επέκταση... ποδηλατόδρομου

Ένα νέο τμήμα της Ερμούπολης και ειδικότερα η οδός Μπαρμπέτα πρόκειται να αποκτήσει ποδηλατόδρομο, ο οποίος θα αποτελεί επί της ουσίας, τη συνέχεια του έργου του ποδηλατόδρομου στο σημερινό τμήμα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της πόλης και θα εκτείνεται μέχρι και το χώρο στάθμευσης της Ακτής Μ. Δουράτσου (θέση Καρνάγιο).

Με τη συνδρομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης έλαβε την πολυπόθητη έγκριση της δημοπράτησης του έργου, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Σταύρος Γουσγουνέλης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Έως το καλοκαίρι η υλοποίησή του

“Θα έχουμε άλλο ένα έργο σε εξέλιξη το επόμενο διάστημα. Είναι αρκετά σημαντικό για να “ολοκληρωθεί” το έργο της παραλίας. Πήραμε την έγκριση δημοπράτησης για την κατασκευή του έργου του ποδηλατόδρομου από το σημείο που βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι και το Καρνάγιο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος, εξηγώντας πως, αφού πρωτίστως δημοπρατηθεί το έργο, εν συνεχεία θα ακολουθήσουν όλες οι ενέργειες διαμόρφωσης του ποδηλατόδρομου καθώς θα απαιτηθεί η μίνι ανάπλαση σε όλο το μήκος της οδού Μπαρμπέτα. “Όλη η οδός θα αναπλαστεί. Θα γίνει υπογείωση των δικτύων της ΔΕΗ θα δημιουργηθεί πεζοδρόμιο, θα ασφαλτοστρωθεί, θα τοποθετηθεί κατάλληλος φωτισμός και θα αναδειχθεί το σημείο, ώστε να μπορούν οι χρήστες ποδηλάτων να έχουν ως αφετηρία τους ένα καλύτερο σημείο από αυτό στην έναρξη της Πυροσβεστικής”. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εφημερίδα, διευκρίνισε δε, πως, η “ένωσή” του με τον ποδηλατόδρομο του έργου της ανάπλασης θα γίνεται σχεδόν απρόσκοπτα, υπό την έννοια ότι σε ένα σημείο της “πύλης” του λιμένα, θα υπάρξει κατάλληλη διαγράμμιση και ειδική σήμανση για την πορεία των ποδηλάτων.

Η ενημέρωση που παρείχε ο ίδιος προς το σώμα του δημοτικού συμβουλίου, ήρθε σε συνέχεια της απόφασης της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης να προχωρήσει η διαδικασία τοποθέτησης ενός σταθμού ποδηλάτων σε συγκεκριμένη θέση επί της οδού Μπαρμπέτα, προκειμένου οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα απρόσκοπτης χρήσης των ποδηλάτων αφού σταθμεύσουν τα οχήματά τους, είτε στο χώρο στάθμευσης στο “Καρνάγιο” στην Ακτή Μ. Δουράτσου, είτε στον προσφάτως διαμορφωθέντα χώρο στάθμευσης έναντι του 4ου Δημοτικού Σχολείου, στο Μπαμπαγιώτειο.

Αξίζει να αναφερθεί πως, για τον ποδηλατόδρομο εγκρίθηκε το ποσό των 270.000 ευρώ από το δημοτικό συμβούλιο κατά την τελευταία απόφαση τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος.

Αρωγός η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Για την υλοποίηση του έργου, για το οποίο ο κ. Γουσγουνέλης σημείωσε πως, λογικά θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και το καλοκαίρι, τόσο ο ίδιος, όσο όμως και ο δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Περιφερειάρχη και όσους από τις υπηρεσίες συνέδραμαν καταλυτικά για να πάρει ο Δήμος την έγκριση δημοπράτησης. “Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο και την Υπηρεσία διαχείρισης, τον κ. Βουτσίνο, αλλά και όλα τα στελέχη που βοήθησαν για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο” υπογράμμισε ο κ. Γουσγουνέλης, με τον κ. Μαραγκό να συμπληρώνει τα παρακάτω, “Νιώθω κι εγώ την ανάγκη να ευχαριστήσω τόσο προσωπικά, εγώ, ο ίδιος τον κ. Περιφερειάρχη, τον κ. Γιώργο Χατζημάρκο και την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Νοτίου Αιγαίου οι οποίοι κατά παρέκκλιση και κατ΄εξαίρεση αντιλαμβανόμενοι την προστιθέμενη αξία και τη σπουδαιότητα αυτού του έργου, το οποίο έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά όσον αφορά το τμήμα του ποδηλατόδρομου το οποίο βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο και υλοποιείται τώρα, βοήθησαν και μας έδωσαν την προ-έγκριση δημοπράτησης για να μπορέσουμε απρόσκοπτα, χωρίς τους ασφυκτικούς ή θα έλεγα καλύτερα τους απαγορευτικούς χρονικούς περιορισμούς να περιορίσουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο”.

Ετικέτες: