Κλειστή η παραλιακή οδός της Ερμούπολης μέχρι την υλοποίηση των τελικών εργασιών ρίψης ψηφίδας

Καιρού επιτρέποντος οι τελικές πινελιές...

Ενημέρωση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Σταύρου Γουσγουνέλη

Με τα μάτια στραμμένα στην ολοκλήρωση της τελικής φάσης του οδοστρώματος κατά μήκος του παραλιακού μετώπου βρίσκεται η Δημοτική Αρχή προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι εργάτες στη ρίψη της “ψηφίδας” καθώς ο βροχερός καιρός δεν επέτρεψε την υλοποίηση των σχετικών εργασιών μέχρι και τη χθεσινή ημέρα.

Αν και το έργο της ασφαλτόστρωσης κατά μήκος της Ακτής Παπάγου και της Ακτής Πέτρου Ράλλη έχει πλησιάσει σχεδόν στον μέγιστο βαθμό υλοποίησής του, επισημαίνεται πως η παραλιακή οδός θα παραμείνει κλειστή για τους οδηγούς προκειμένου με την πρώτη ευκαιρία - που θα επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες - να πραγματοποιηθεί το τελευταίο βήμα και να μπορέσει σύντομα να παραδοθεί στη διάθεση των πολιτών.

Τα ανωτέρω έγιναν γνωστά κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας της εφημερίδας με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Σταύρο Γουσγουνέλη χθες αργά το απόγευμα, ώστε να υπάρξει έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών.

Με την πρώτη ευκαιρία... η ρίψη ψηφίδας

Συγκεκριμένα, ο κ. Γουσγουνέλης κατέστησε σαφές σε σχετική ερώτηση, πως, ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί το τελευταίο στάδιο όσον αφορά στο οδόστρωμα, το οποίο σχετίζεται με την επίστρωση της “ψηφίδας” που αποτελεί το σφραγιστικό υλικό που επιβάλλεται να υπάρξει στο δρόμο, ώστε αυτός να αποκτήσει την υφή που απαιτείται, να προσδώσει ομοιομορφία στην επιφάνεια του και να μπορέσουν οι οδηγοί να διέρχονται απρόσκοπτα και με την επιβεβλημένη ασφάλεια.

“Αν αύριο σταματήσει η βροχή θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο τελικό στάδιο” ανέφερε χαρακτηριστικά στην επικοινωνία του με την εφημερίδα, εξηγώντας πως, η πρόσβαση δεν θα επιτραπεί προς το παρόν στους οδηγούς, έως ότου ολοκληρωθεί το τελικό στάδιο. Σύμφωνα με όσα ανέλυσε, στη σημερινή μορφή του το οδόστρωμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους οδηγούς οχημάτων και δικύκλων, ωστόσο, θα προκαλούσε μεγαλύτερη χρονική καθυστέρηση στην υλοποίηση του τελευταίου βήματος η ενδεχόμενη “πρώιμη” χρήση του, αφού θα έπρεπε όταν το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες να υπάρξουν πρόσθετες εργασίες πριν την επίστρωσή του με ψηφίδα και να τοποθετηθεί πρωτίστως συγκολλητικό υλικό.

Πέραν αυτού, διευκρίνισε πως, θα υπήρχε σύγχυση στους δημότες καθώς αν επιτρεπόταν η κυκλοφορία, θα έπρεπε εντός λίγων 24ωρων να κλείσει εκ νέου ο δρόμος ώστε να τοποθετηθεί η ψηφίδα επί της ασφάλτου. Επιλέγοντας τη συντομότερη και πιο ασφαλή από όλες τις απόψεις οδό, ο κ. Γουσγουνέλης επανέλαβε πως, αφού ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, τότε θα υπάρξει σχετική ενημέρωση για τη χρήση της παραλιακής οδού. Διευκρίνισε μάλιστα, πως όλα εξαρτώνται από τον καιρό, επισημαίνοντας ωστόσο, πως οι εργάτες είναι σε ετοιμότητα ενώ τα οχήματα παραμένουν στον χώρο. Αξίζει να σημειωθεί πως, αυτή η ενέργεια αφορά στο σύνολο του τμήματος που οριοθετείται το εργοτάξιο της ανάπλασης, δηλαδή από το ύψος της πλατείας Κανάρη έως και το ύψος του κτιρίου που στεγάζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Λειτούργησαν τα φρεάτια

Ερωτηθείς ο κ. Γουσγουνέλης να μιλήσει σχετικά με το αν προέκυψαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της χθεσινής και προχθεσινής βροχόπτωσης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος, λέγοντας πως, όλα κύλησαν ομαλά. “Δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα” σημείωσε συγκεκριμένα, προσθέτοντας ότι χωρίς εμπόδια φαίνεται να λειτούργησαν και τα φρεάτια. “Προς το παρόν από τη βροχή δεν υπήρξε πρόβλημα και τα φρεάτια δουλεύουν. Ό,τι προκύψει πάντως, θα εξετασθεί ώστε να τύχει διόρθωσης από τους αρμοδίους” πρόσθεσε, καταλήγοντας πως, αμέσως μετά και την τελική επίστρωση με την ψηφίδα, “θα υπάρξει ο τελικός έλεγχος”.