"Βούληση της Κυβέρνησης για επίλυση των προβλημάτων του Νεωρίου"

  • Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2015 - 11:38

Στο Γραφείο του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου σύσκεψη για το ναυπηγείο του Νεωρίου που θα είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του Αναπτυξιακού Προγράμματος που προωθεί η κυβέρνηση για το νησί, σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης και το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Συρμαλιένος και Αντώνης Συρίγος και ως εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Νεώριο οι Βαγγέλης Μάνθος και Λευτέρης Νομικός.

Επίσης, η νομική σύμβουλος του Υφυπουργού Κατερίνα Βαμβακούση και το στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου Σύλβια Γαλλιροπούλου.

Στη συζήτηση τέθηκαν και τα τρέχοντα προβλήματα του ναυπηγείου Σύρου που ξεκινούν από τα μισθοδοτικά θέματα των εργαζομένων και καταλήγουν στα τεράστια χρέη της επιχείρησης προς Δημόσιο, Ταμεία, Τράπεζες και προμηθευτές.

Ο Υφυπουργός Τέρενς Κουίκ και με τη συνδρομή των κυβερνητικών βουλευτών, επιβεβαίωσε τη βούληση της κυβέρνησης να παρεμβαίνουν όπου είναι δυνατόν για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η εργοδοσία.