Η παράταξη "Σύρος ένα βήμα μπροστά" για την πραγματική διάσταση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί portal

"Η δημοτική αρχή είναι «της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη»"

  • Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2016 - 12:37

Σχετικά με την κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί μη νομιμότητας της δαπάνης για το τουριστικό portal του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τοποθετείται η δημοτική παράταξη “Σύρος, ένα βήμα μπροστά”.

"Τελικά το θράσος αυτής της δημοτικής αρχής δεν έχει προηγούμενο αλλά ούτε και θα έχει επόμενο σε πανελλήνια κλίμακα. Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της  Παρασκευής που μας πέρασε, η δημοτική αρχή προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους δημότες από τα τερατώδη σφάλματα που έχει διαπράξει κατά τη σύνταξη του φετινού προϋπολογισμού, εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο μετά «Βαΐων και Κλάδων» πανηγύριζε την πλήρη δικαίωσή της από το Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ειλικρινά μας προβληματίζει η ευκολία με την οποία διαστρεβλώνονται τα στοιχεία ενός τόσο σημαντικού εγγράφου στο οποίο με τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο αναφέρεται ότι η δαπάνη για την πληρωμή του τουριστικού Portal δεν είναι νόμιμη καθότι πραγματοποιήθηκε κατάτμηση της δαπάνης, όπως ακριβώς είχαμε επισημάνει με αλλεπάλληλα έγγραφά μας. Στο εν λόγω έγγραφο προτείνεται τελικά η πληρωμή της σχετικής δαπάνης για λόγους συγγνωστής πλάνης. Αναγνωρίζει δηλαδή το ελαφρυντικό πως ο Δήμος αγνοούσε ότι διέπραττε παράνομη ενέργεια. 

Αναρωτιέται κανείς ποιος θα έβγαινε ποτέ να πανηγυρίσει μετά από μια τέτοια απόφαση εκτός από τη δημοτική μας αρχή που αποδεικνύεται, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, ότι είναι «Της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη».

Καλούμε τη δημοτική αρχή να δώσει στη δημοσιότητα την 230 πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να δουν οι συμπολίτες μας όλη την αλήθεια και να εξηγήσει γιατί δεν επικαλέστηκε μέχρι σήμερα το σχετικό έγγραφο από τη στιγμή που η συνεδρίαση του Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε την υπόθεση αυτή, πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2015".