Αυτούσιο το περιεχόμενο της απάντησης της Δημοτικής Αρχής στη μείζονα μειοψηφία για τη γνώμη του Οικονομικού Παρατηρητηρίου

"Το κύρος του δημοτικού συμβουλίου προσβάλατε με την αποχώρησή σας"

  • Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου, 2016 - 18:47

Η Δημοτική παράταξη “Σύρος- Ένα Βήμα Μπροστά” του κ. Γιαλόγλου, μέχρι σήμερα επέλεγε να αντιπολιτεύεται με μικροπολιτικό τρόπο και αποσπασματικά. Μετά όμως την πρόσφατη ανακοίνωσή της για το έγγραφο του Οικονομικού Παρατηρητηρίου σχετικά με τον προϋπολογισμό του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, έκανε με αποφασιστικό τρόπο ένα βήμα μπροστά και έφτασε στο επίπεδο της φαιδρότητας, της “κατινιάς” και του πολιτικού ξεπεσμού.

Κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για το 2016, η ανωτέρω παράταξη αποφάσισε να αποχωρήσει και δεν δέχτηκε ούτε καν να παραμείνει να ακούσει τις απαντήσεις στα ερωτήματα και τις παρατηρήσεις της, επιδεικνύοντας με τον τρόπο αυτόν πρωτοφανή δειλία και απαξιώνοντας τόσο το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και τον κόσμο που εμπιστεύτηκε σε αυτήν την ψήφο του. Αυτή τη πρωτοφανή προσπάθεια πολιτικής αυτοκτονίας, προσπάθησαν τα μέλη της παράταξης να “σώσουν” με συνεχείς ανακοινώσεις και άσκοπα υπομνήματα, τα οποία έχουν ως μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η μείζων μειοψηφία καταγγέλλει ότι η Δημοτική Αρχή “παραπλάνησε” δήθεν το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, αποκρύπτοντας το έγγραφο του Οικονομικού παρατηρητηρίου αναφορικά με τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2016.

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, πόσο μεγάλη θα πρέπει να είναι πράγματι η πολιτική απελπισία των μελών της μείζονος μειοψηφίας, για να καταγγέλλουν ότι η Δημοτική Αρχή με σκοπιμότητα, δήθεν, απέκρυψε έγγραφο, το οποίο ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2016 καταρτίστηκε σύννομα και δεν έχει σφάλματα! Όσο και αν προσπαθήσαμε δεν καταφέραμε να σκεφτούμε έστω και έναν λόγο για τον οποίο η Δημοτική Αρχή, σκοπίμως, θα προσπαθούσε να αποκρύψει ένα έγγραφο το οποίο την ευνοεί! Λυπούμαστε πολύ, αλλά – ευτυχώς για εμάς- αδυνατούμε να ακολουθήσουμε αυτή τη συλλογιστική της παρακμής και της απόγνωσης.

Το έγγραφο του Οικονομικού παρατηρητηρίου κατατέθηκε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, την ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού και ασφαλώς έχει σταλεί μαζί με όλα τα απαιτούμενα εκ του Νόμου έγγραφα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έλεγχο.

Ας αφήσει λοιπόν κατά μέρος η μείζων μειοψηφία τις βαρύγδουπες δηλώσεις περί δήθεν “διαφύλαξης” της γνησιότητας των αποφάσεων και του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου και τις σχετικές περί τούτου απειλές της.

Το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσβάλατε, κύριοι, με τη δειλή αποχώρησή σας από τη συζήτηση του προϋπολογισμού, οι δε ενέργειές σας, προσβάλλουν ολόκληρο το Συριανό λαό. Τις πράξεις σας αυτές, δεν σώζουν ούτε οι απειλές σας, ούτε τα άσκοπα ξεσπάσματά σας. Όσο για τη παρούσα δι' ανακοινώσεων συμπεριφορά σας, αυτή διακατέχεται σαφώς από γνήσια αποτυχία!