Κατά πλειοψηφία η έγκριση του δημοτικού συμβουλίου για τη δωρεάν παραχώρηση χώρου στο Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ πλησίον του παιδικού σταθμού στην οδό Κ. Μαρούλη

Καταψήφισαν την αναβολή

Απορρίφθηκε η πρόταση της μειοψηφίας να δοθεί παράταση χρόνου για να ενημερωθεί επί του θέματος και να παραστεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών

Από τον χώρο πλησίον του παιδικού σταθμού της Ερμούπολης στο κτίριο της οδού Κ. Μαρούλη 2 θα πραγματοποιεί τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κυκλάδων προς τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, μετά από την κατά πλειοψηφία έγκριση της σχετικής εισήγησης κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Παρά την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Παιδικών Σταθμών της Ερμούπολης προς τους συμβούλους, μέσω της οποίας τα μέλη ζητούσαν να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των γονέων και να τοποθετηθούν επί της πρότασης τις επόμενες ημέρες, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα ζήτημα που συνδέεται με την υγιεινή των χώρων που γειτνιάζουν με τον παιδικό σταθμό, η πλευρά της Δημοτικής Αρχής καταψήφισε το αίτημά τους, προχωρώντας στη συζήτηση.

Αν και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων, Γιάννης Χαρίτος απείχε από τοποθετήσεις με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, ωστόσο, στον ίδιο δόθηκε χρόνος να μιλήσει εκπροσωπώντας το Σωματείο του οποίου προεδρεύει, ώστε να καταθέσει την επιχειρηματολογία του για την κοινωνική δράση που αναπτύσσει στην τοπική κοινωνία.

Θα πρέπει να διευκρινισθεί γι ακόμη μία φορά, πως, ουδείς εκ των συμβούλων της μειοψηφίας τάχθηκε κατά του Σωματείου, ούτε στο περιεχόμενο της επιστολής τους οι γονείς διατύπωσαν κάποια αντίστοιχη διαφωνία, αφού μοναδικό αίτημά τους ήταν να μπορέσουν να απολαύσουν ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του εν λόγω χώρου που είναι όμορος με τον παιδικό σταθμό.

Υπενθυμίζεται πως, το Σωματείο θα χρησιμοποιεί τον χώρο ως αποθήκη για τις χορηγίες που δέχεται σε επίπεδο ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων.

Η συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου προβάλλεται στο web tv της “Κοινής Γνώμης”.

Στήριξε η μειοψηφία το αίτημα των γονέων αναγνωρίζοντας το έργο του Σωματείου

Εκτιμώντας πως είναι απαραίτητο να ακουσθεί η θέση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εξίσου με τη φωνή του Σωματείου εντός τους δημοτικού συμβουλίου ώστε κατόπιν των τοποθετήσεων, το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει επί της πρότασης για παραχώρηση του χώρου προς τους συνταξιούχους συμπολίτες μας, το σύνολο των μελών της αντιπολίτευσης τάχθηκε υπέρ του να αναβληθεί το θέμα, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα, ότι η στάση τους δεν αποτελεί αμφισβήτηση στο έργο του Σωματείου. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε το μέλος της μείζονος μειοψηφίας, Νικόλαος Φωτεινιάς, ο οποίος ακολούθησε την κατεύθυνση της Δημοτικής Αρχής, απορρίπτοντας το αίτημα της αναβολής χωρίς να τεκμηριώνει την ψήφο του. Απουσία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ανδρέα Γιαλόγλου, τόσο ο Γιάννης Κεράνης, όσο και ο Γιάννης Βρούτσης διατύπωσαν την πρόθεσή τους να δοθεί παράταση στη συζήτηση, πρόταση την οποία στήριξε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νικόλας Καΐλης, καθώς και η παράταξη Κίνηση Πολιτών Σύρου, με τον επικεφαλής της, Παύλο Χρυσαφίδη να ψηφίζει λευκό σχετικά με την παραχώρηση του χώρου, διευκρινίζοντας πως, “έρχεται σε δύσκολη θέση” αφού συζητείται το θέμα, χωρίς εκπροσώπηση από την πλευρά του Συλλόγου. Δεδομένου δε, ότι το εν λόγω αίτημα του Σωματείου είχε κατατεθεί προς τον Δήμο αρκετούς μήνες πριν, ο Κομνηνός Στρογγύλης υπογράμμισε πως, δε θα προέκυπτε πρόβλημα αν δινόταν ένα μικρό χρονικό περιθώριο ώστε να λάβουν την ενημέρωση που αιτούνται οι γονείς, καταψηφίζοντας την σχετική εισήγηση.

Αξίζει να επισημανθεί πως, ο Γιάννης Βρούτσης παραχώρησε αρνητική ψήφο εξηγώντας

επιπρόσθετα, πως ο εν λόγω χώρος θα έπρεπε να αναζητηθεί τρόπος να αξιοποιηθεί προς όφελος του παιδικού σταθμού και να παραχωρηθεί δωρεάν ένας διαφορετικός χώρος στο Σωματείο.

Δεσμεύσεις για την υγιεινή του χώρου από τον Απ. Ρουσσουνέλο

Σε αναλυτική ενημέρωση προέβη ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τα κοινωνικά θέματα, Απόστολος Ρουσσουνέλος σχετικά με τη λειτουργία του πολυσυζητημένου χώρου. Με φόντο τα όσα ειπώθηκαν για την παρελθούσα κάκιστη κατάσταση των αιθουσών του δημοτικού ακινήτου, ο ίδιος γνωστοποίησε πως, οι χώροι που ζητά το Σωματείο εδώ και καιρό έχουν καθαριστεί (μυοκτονίες, απεντομώσεις) και διαμορφωθεί κατάλληλα προκειμένου να μπορούν με ασφάλεια να υποδεχθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, έχοντας μάλιστα “αποκλειστεί” από τις αίθουσες του παιδικού σταθμού. Επισημαίνοντας μάλιστα πως, δεν επιθυμεί να αντιπαρατεθεί με τον Σύλλογο, γνωστοποίησε πως, ήδη, από τον συγκεκριμένο χώρο πραγματοποιείται η διανομή των πακέτων προς τους άπορους συμπολίτες μας εκ μέρους του Δήμου, ενώ θα ακολουθήσει η χρήση του και για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής και Υλικής Αρωγής (ΤΕΒΑ), παράλληλα με τις δράσεις του Σωματείου.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαρίτος μίλησε αρκετά λεπτά υποστηρίζοντας ότι οι ανάγκες του Σωματείου είναι συγκεκριμένες και το έργο του απευθύνεται σε μία ευαίσθητη ομάδα της κοινωνίας ζητώντας εν τέλει να δοθεί ο χώρος. Δεν παρέλειψε – ωστόσο - να γνωστοποιήσει ότι ήρθε σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους του Συλλόγου προκειμένου να τους “ξεναγήσει” στον συγκεκριμένο χώρο και να έχουν ιδία άποψη, ισχυριζόμενος πως οι ίδιοι αρνήθηκαν.

Βάσει των ανωτέρω, αλλά και με φόντο την αναφορά της προέδρου, Μαρίας Καζαντζάκη ότι, η επιστολή δεν είχε προλάβει να πρωτοκολληθεί, όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής καταψήφισαν την αναβολή και ενέκριναν το αίτημα του Σωματείου.

Αθανασίου – Καζαντζάκη: Ο Σύλλογος παρασύρθηκε...

Στο πλαίσιο της συζήτησης ενός τόσο σοβαρού θέματος, για το οποίο η συντριπτική πλειοψηφία όσων τοποθετήθηκαν θέλησαν να διατηρήσουν ήπιους τόνους ώστε να αποφευχθεί η πρόκληση σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο κοινωνικές ομάδες, η κάθε μία εκ των οποίων εύλογα έχει τα δικά της αιτήματα, ιδιαιτέρως αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν κάποια σχόλια εκ μέρους τόσο της προέδρου, Μαρίας Καζαντζάκη, όσο και του δημαρχεύοντος αντιδημάρχου, Αλέξη Αθανασίου – τα οποία και παρέπεμπαν σε υπονοούμενα που οι ίδιοι άφησαν να αιωρούνται, ενδεχομένως και χάριν πρόκλησης εντυπώσεων, χωρίς να ερμηνεύουν ούτε κατά το πέρας της συζήτησης, με αποτέλεσμα να “υποτιμούν” κατά κάποιο τρόπο τη λειτουργία του Συλλόγου.

Ειδικότερα, ο αντιδήμαρχος μετά από το ιστορικό που παρέθεσε για τη χρήση του χώρου πλησίον του παιδικού σταθμού τα τελευταία χρόνια και παρά το ότι υποστήριξε πως “έχει άριστη σχέση με το Σύλλογο Γονέων”, παρόλα αυτά, δήλωσε μεταξύ άλλων πως, “Νομίζω οι γονείς παρασύρθηκαν κι έκαναν τελευταία στιγμή μία επιστολή, δε θέλω να πω υποκινούμενη προς Θεού, αλλά δεν είχαν σωστή πληροφόρηση”, με την κ. Καζαντζάκη να ενισχύει αυτή τη στάση του συναδέλφου της, τονίζοντας πως, βάσει των διευκρινίσεων που υπήρξαν στο πλαίσιο της συζήτησης, “Δεν υπάρχει αντίλογος” καθώς, “Προφανώς υπήρξε κάποια παραπληροφόρηση”. Προτού ολοκληρώσει την τοποθέτησή της δε, πρόσθεσε πως, “Ο Σύλλογος Γονέων πληροφορήθηκε δεν ξέρω για ποιον λόγο και από ποιους και δεν με ενδιαφέρει κιόλας για να είμαι ειλικρινής, ότι σε αυτόν τον χώρο θα γίνει κάτι άλλο πέρα από αυτό που γίνεται”, καλώντας το σώμα να προβεί στην ψηφοφορία.