Η ΔΕΥΑ Σύρου δεν διακόπτει την παροχή νερού στους πραγματικά άπορους

Μακριά από την λογική του «Δεν πληρώνω»

Για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ Σύρου έναντι των πολιτών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και βρίσκονται σε κατάσταση απορίας, τέθηκε ερώτημα στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, με τον πρόεδρο της να δηλώνει πως θα βοηθηθούν οι πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Οι πολίτες που έχουν μπει σε πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας εάν τυγχάνουν ευνοϊκής αντιμετώπισης από τη ΔΕΥΑΣ όσον αφορά στους λογαριασμούς ύδρευσης, ήταν το ερώτημα που τέθηκε από τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος δημοτικής μειοψηφίας, Γιάννη Βρούτση, καθώς φημολογία των τελευταίων ημερών ήθελε να έχει διακοπεί η υδροδότηση ατόμου που βρίσκεται σε οικονομική ένδεια.

Στο ερώτημα κλήθηκε να απαντήσει ο δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ, Δομένικος Σαγκινέτος, ο οποίος ξεκίνησε την τοποθέτηση του με την παραδοχή ότι πολλοί πολίτες της Σύρου βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημοτικού συμβούλου, η ΔΕΥΑΣ, χωρίς αυτό να θέλει να πάρει μεγάλες διαστάσεις, εφαρμόζει ήδη μία κοινωνική πολιτική για μία μικρή μερίδα πολιτών, χωρίς καν να το αναφέρει. Στο πλαίσιο αυτής δεν έχει διακοπεί σε κανέναν η παροχή νερού.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Σαγκινέτος, η ΔΕΥΑΣ βρίσκεται σε συνεννόηση με την κοινωνική μέριμνα, από την οποία προτείνονται άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη και επεσήμανε ότι σε λίγους πολίτες από αυτούς η υδροδότηση είναι δωρεάν.

Σύμφωνα με την ενημέρωση προς το Σώμα, πρόσφατα υπήρξε συγκεκριμένο αίτημα από την κοινωνική μέριμνα, το οποίο αφορά σε αρκετό αριθμό πολιτών ώστε να τύχουν ευνοϊκής αντιμετώπισης από την εταιρεία ύδρευσης.

Είπε δε ότι το θέμα έχει τεθεί προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ, προκειμένου να αποφασιστεί με ποιο τρόπο θα μπορέσει να αιτιολογηθεί η παροχή της απαλλακτικής τιμολογιακής χρέωσης.

Ο κ. Σαγκινέτος σημείωσε ότι «σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να μπούμε στη λογική του «δεν πληρώνω», γιατί τότε θα πάρει μία μορφή χιονοστιβάδας».

Ενημέρωσε δε για την κατάσταση των οικονομικών της ΔΕΥΑΣ λέγοντας ότι βρίσκεται σε οριακό σημείο, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν έγινε καμία τιμολογιακή αύξηση. Συμπλήρωσε όμως ότι «Η παραγωγή του νερού έχει κόστος, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι υπερβολικό» και επανέλαβε πως «στην πρόθεση μας είναι να μην κόψουμε το νερό σε κάποιον που έχει πραγματική ανάγκη».

Ετικέτες: