"Αναρωτιόμαστε αν η δημοτική αρχή θα ζητήσει συγγνώμη από τους δημότες"

  • Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, 2016 - 13:48

Για τη δικαίωση της δημοτικής παράταξης "Σύρος - Ένα βήμα μπροστά", όσον αφορά στα λάθη και τις παραλείψεις, τα οποία είχε επισημάνει με το υπόμνημα, που υποβλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίασή του για τη συζήτηση του θέματος, κάνει λόγο η ανακοίνωση της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, δεδομένου, ότι ο προϋπολογισμός, που κατατέθηκε προς έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, αναπέμφθηκε προς συμμόρφωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης "Σύρος - Ένα βήμα μπροστά":

«Με το με αρ. Πρωτ 12826/22-02-2016 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου αναπέμπεται ο Προϋπολογισμός του Δήμου μας προκειμένου να συμμορφωθεί σε μια σειρά παρατηρήσεων. Οι παρατηρήσεις αυτές είχαν επισημανθεί εγκαίρως από την δημοτική μας παράταξη και συμπεριλαμβάνονταν στο υπόμνημα που καταθέσαμε κατά τη συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο στις 22 Ιανουαρίου 2016. Ζητήσαμε τότε την απόσυρση του σχεδίου του προϋπολογισμού προκειμένου να εισαχθεί εκ νέου προς συζήτηση όταν θα έχουν γίνει οι σχετικές διορθώσεις έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα κατά την έγκρισή του και να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του Δήμου μας ως προς των πραγματοποίηση δαπανών το συντομότερο δυνατόν.

Η πρότασή μας για την απόσυρση του θέματος δεν έγινε δεκτή και έτσι οδηγηθήκαμε σε αποχώρησή προκειμένου να υπογραμμίσουμε με εμφατικό τρόπο τα όσα επανειλημμένως είχαμε ήδη επισημάνει κατά τους τέσσερις τελευταίους μήνες, δεδομένου, ότι δεν ήταν δυνατόν να γίνει συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο για ένα προϋπολογισμό που αντιμετώπιζε σοβαρά τεχνικά προβλήματα και ελλείψεις.

Όπως θυμούνται πολύ καλά οι συνδημότες μας, μετά την αποχώρησή μας από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, τα μέλη της δημοτικής αρχής επιδόθηκαν σε έναν καταιγισμό προσβλητικών και απαξιωτικών εις βάρος μας σχολίων παραβλέποντας τη βασική τους υποχρέωση που ήταν αυτή καθ’ αυτή η συζήτηση για την ουσία των ζητημάτων που είχαμε θέσει.

Σήμερα αναρωτιόμαστε αν η δημοτική αρχή θα ζητήσει συγγνώμη από τους δημότες για τις περιπέτειες στις οποίες έβαλε τη λειτουργία του Δήμου αφενός λόγω του ερασιτεχνισμού με τον οποίο αντιμετώπισε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και αφετέρου λόγω της «ξεροκεφαλιάς» που επέδειξε απέναντι στις διαρκείς και ουσιαστικές δικές μας επισημάνσεις.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες διορθώσεις και συμπληρώσεις που επισημαίνονται στο σχετικό έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου έτσι ώστε να μπορέσει να εγκριθεί ο προϋπολογισμός και να μην κινδυνεύσει από αποκλειστικά δική της υπαιτιότητα η υλοποίηση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων και δράσεων του Δήμου μας».