Διάκριση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης στα Ελληνικά Βραβεία για το περιβάλλον

  • Δευτέρα, 11 Απριλίου, 2016 - 13:21

Βραβείο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού απέσπασε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης στα Ελληνικά Βραβεία για το περιβάλλον, έναν θεσμό που δημιουργήθηκε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) και ολοκληρώθηκε φέτος για δεύτερη φορά.

Τα αποτελέσματα τόσο των Ελληνικών Βραβείων για το Περιβάλλον όσο και των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 30 Μαρτίου στα γραφεία της Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης καθώς επίσης και φορείς και εταιρείες που διακρίθηκαν μέσα από τη συμμετοχή τους στα Βραβεία Περιβάλλοντος.

Στη Συνέντευξη Τύπου προλόγισε ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΕΠΕΠΕ κ. Κώστας Κρεμαλής, Χημικός Μηχανικός, ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες και τους σκοπούς του Συνδέσμου. Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΣΕΠΠΕ και Εθνικός Συντονιστής των Βραβείων κ. Αντώνης Παπαδάκης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ο οποίος ανακοίνωσε τα ονόματα των εταιρειών και των φορέων που διακρίθηκαν καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Οι δύο διαγωνισμοί απευθύνονται σε εταιρείες, οργανισμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς με έδρα την Ελλάδα που συνδυάζουν με επιτυχία την καινοτομία με την οικονομική βιωσιμότητα, την αειφόρο ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την προσήλωσή τους στην κυκλική οικονομία. Τα Ευρωπαϊκά βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια με ευθύνη του ΠΑΣΕΠΠΕ ανελλιπώς από το 2005 και υπό τις αυστηρές οδηγίες και κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι εταιρείες που διακρίνονται σε εθνικό επίπεδο στα Βραβεία αυτά διαγωνίζονται στη συνέχεια με περίπου 150 Ευρωπαϊκές εταιρείες από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την ανάδειξη των «πρώτων ανάμεσα στους πρώτους». Η Πανευρωπαϊκή τελετή απονομής θα λάβει χώρα στο Ταλίν τον Οκτώβριο του 2016, ενώ η βράβευση των Ελληνικών εταιρειών και των φορέων θα γίνει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Ο ΠΑΣΕΠΠΕ εύχεται, καλή επιτυχία στις Ελληνικές εταιρείες στη συνέχεια του Ευρωπαϊκού Θεσμού και θα υποστηρίξει τις εταιρείες αυτές στην προσπάθειά τους για Πανευρωπαϊκή διάκριση με όσα μέσα διαθέτει.