Περί της αξιοποίησης του στρατοπέδου στην Ερμούπολη και του πεδίου βολής στη Βάρη

Το σύμφωνο συναντίληψης και συνεργασίας ανάμεσα σε Δήμο και Υπ. Εθνικής Άμυνας

  • Τρίτη, 24 Μαΐου, 2016 - 18:23

Το πλήρες κείμενο του συμφώνου συναντίληψης και συνεργασίας ανάμεσα σε Δήμο Σύρου - Ερμούπολης και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας περιλαμβάνεται αυτούσιο στο επισυναπτόμενο έγγραφο, όπως ακριβώς αυτό υπογράφηκε το πρωί της Τρίτης από τους κκ. Πάνο Καμμένο και Γιώργο Μαραγκό.

Η ανακοίνωση του Δήμου για τη σημερινή εκδήλωση

Υπεγράφη σήμερα, 24 Μαΐου 2016, το «Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας» για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου «Λ/γού Αποστόλου Ζαφείρη» και του Πεδίου Βολής Βάρης, μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για την αναπτυξιακή, τουριστική και οικονομική προοπτική της Σύρου, αφού στοχεύει στον εμπλουτισμό και την εξειδίκευση του τουριστικού προϊόντος, στη δημιουργία οικονομικών ωφελειών για την τοπική κοινωνία και οικονομία, στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης για το νησί μας, καθώς και τη στήριξη του Πανεπιστημιακού τμήματος της Σύρου.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και το ΥΠΕΘΑ λειτουργούν ως στρατηγικοί εταίροι, προκειμένου το όραμά μας για μια καλύτερη Σύρο, με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας, να λάβει επιτέλους σάρκα και οστά.

Η Σύρος γυρίζει σελίδα και ανοίγει το δρόμο σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας, θέλοντας αυτή η πιλοτική συνεργασία μεταξύ δύο βασικών θεσμών της πολιτείας, όπως είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και να συμβάλλει στην έξοδο του νησιού μας από την κρίση.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή απέδειξε με τη στάση του ότι θέλει να είναι συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος στο όραμά μας, τη Στρατιωτική Υπηρεσία και τα στελέχη του ΥΠΕΘΑ και του ΤΕΘΑ, για την εποικοδομητική συνεργασία τους, καθώς και τα μέλη της Ομάδας Εργασίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, κ.κ. Γ. Δούναβη, Α. Γιαλόγλου, Μ. Καζαντζάκη και Κ. Μαυρουδή. Ιδιαίτερη μνεία θα θέλαμε να κάνουμε στον επικεφαλής και τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας για την καλόβουλη, καλόπιστη και εποικοδομητική συνεισφορά τους στην ευόδωση της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Από σήμερα μας περιμένει πολλή δουλειά, προκειμένου όλοι οι Συριανοί να συμβάλλουν δημιουργικά, με όραμα και στόχους, στην ανάπτυξη του νησιού μας, αφήνοντας πίσω τη μιζέρια και την κακοδαιμονία. Η Σύρος αξίζει και δικαιούται πολλά περισσότερα και όλοι ανεξαιρέτως είμαστε αποφασισμένοι να της τα προσφέρουμε.