Επί της ουσίας η συζήτηση της φιλοξενίας στη Σύρο των εκπομπών “Μπράβο Ρούλα” και “Αποκαλυπτικά” του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον

Αμφισβητήθηκαν ποιότητα και δυνατότητα προβολής

Ποσό ύψους 20.000 ευρώ θα δαπανήσει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης

Ευθέως αμφισβητήθηκε η δυνατότητα ουσιαστικής, ποιοτικής κι αποτελεσματικής προβολής της Σύρου μέσω των δύο εκπομπών “Μπράβο Ρούλα” και “Αποκαλυπτικά” του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον, οι οποίες και προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν στο νησί στις 25 και 26 Ιουνίου, με τη σχετική δαπάνη που θα κληθεί να επωμιστεί ο Δήμος και ανέρχεται στο ποσό τον 20.000 ευρώ να εγκρίνεται με απώλειες ψήφων που προήλθαν κυρίως από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Το θέμα της φιλοξενίας των εκπομπών με κεντρικούς παρουσιαστές τη Ρούλα Κορομηλά και τον Μένιο Φουρθιώτη τέθηκε επί τάπητος στην ουσία του κατά τη χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του συλλογικού οργάνου του Δήμου, με τη Δημοτική Αρχή να υπεραμύνεται ξανά των επιλογών και προτάσεών της, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποκόμισης τουριστικού οφέλους για τη Σύρο, όπως μεταξύ άλλων, εξήγησε ο δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός.

Βασική επιχειρηματολογία των διαφωνούντων με τη φιλοξενία των δύο εκπομπών καθώς και τον συγκεκριμένο τρόπο προβολής της Σύρου αποτέλεσαν οι παρατηρήσεις περί χαμηλής ακροαματικότητας, καθώς επίσης και το τηλεοπτικό ύφος τους, που όπως σχολιάστηκε, δεν αρμόζει στο επίπεδο της Σύρου. Να σημειωθεί πως, προβληματισμός εγείρεται και για το κοινό στο οποίο απευθύνονται οι δύο παραγωγές.

Η συζήτηση προβάλλεται στο web tv της “Κοινής Γνώμης”.

Γ. Μαραγκός: Προετοιμάζεται ένα υπερθέαμα για τη Σύρο

Τη γνωστή θέση του επί του θέματος επανέλαβε ο δήμαρχος στην εισήγησή του, κάνοντας λόγο για ένα συνολικό πακέτο προβολής της πρωτεύουσας των Κυκλάδων μέσω του σταθμού “Έψιλον”, το οποίο δεν περιορίζεται μόνον στις προαναφερθείσες εκπομπές, αλλά και αν αναλυόταν σε μεμονωμένες ενέργειες, θα κόστιζε στον Δήμο ένα εξαιρετικά υψηλό ποσό. Στόχος είναι η προβολή του νησιού μας και να θυμίσω ότι πέραν της προβολής, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε αυτές τις δύο τηλεοπτικές παραγωγές, δηλαδή 25 και 26 Ιουνίου, θα υπάρξουν και πρόσθετα οφέλη, τα οποία έχουν να κάνουν με τη συστηματική προβολή του νησιού μας, με προωθητικά βίντεο που προβάλλονται ήδη” σημείωσε γενικόλογα ο κ. Μαραγκός, τονίζοντας πως, στα δύο βίντεο που έχει δεσμευθεί να προβάλλει ο τηλεοπτικός σταθμός για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα προ της διεξαγωγής των δύο εκπομπών, θα προστεθεί κι ένα επιπλέον, το οποίο γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου στο νησί. Όπως όμως διευκρίνισε ο δήμαρχος, το συγκεκριμένο βίντεο “δεν θα περιλαμβάνει κομμάτια από τους Επιτάφιους, για να μην παραπέμπει στο Πάσχα”, ώστε με τη σειρά του, “να μπορέσει να εμπλουτίσει τα άλλα δύο βίντεο”.

Συμπλήρωσε δε, πως, στη συμφωνία της Δημοτικής Αρχής με τον τηλεοπτικό σταθμό “Έψιλον” είχε συμπεριληφθεί στο πλάνο προβολής η αναφορά της Σύρου και σε άλλες εκπομπές, καθώς επίσης και η παρουσίαση αφιερωμάτων για το νησί.

Επικεντρώνοντας την τοποθέτησή του στις δύο τηλεοπτικές παραγωγές “Μπράβο Ρούλα” και “Αποκαλυπτικά”, ο ίδιος υπεραμύνθηκε της πρότασής του, εκτιμώντας πως, θα υπάρξει σημαντική προβολή και ανάδειξη της Σύρου, αφού όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια αυτών, θα μιλήσουν γνωστά πρόσωπα της Σύρου για το νησί, όπως δεν αποκλείεται ένας εξ αυτών να είναι ο διεθνούς φήμης Συριανός καλαθοσφαιριστής, Γιώργος Πρίντεζης με αφορμή την αθλητική διοργάνωση “Aegean Ball Festival” ενώ θα φιλοξενηθούν και “αστέρες της ελληνικής και ξένης showbiz”. Νομίζω ότι πρόκειται για ένα υπερθέαμα του οποίο όμοιο δεν θα έχουμε δει στο νησί μας τα τελευταία χρόνια” σχολίασε ο ίδιος, αναφέροντας παράλληλα πως, για τις ανάγκες πραγματοποίησης των τηλεοπτικών παραγωγών θα μεταβούν στο νησί περί τα 300 άτομα. “Αυτό είναι όλο το πακέτο υπό τον τίτλο της φιλοξενίας των δύο τηλεοπτικών εκπομπών” πρόσθεσε ο κ. Μαραγκός, διευκρινίζοντας στη δευτερολογία του μάλιστα κατόπιν ερώτησης συμβούλου της παράταξής του, πως, απολογιστικά θα εξετασθεί αν πράγματι το κανάλι τήρησε τις δεσμεύσεις του σχετικά με την προβολή των βίντεο καθ΄ όλη τη διάρκεια των τριών – σχεδόν – μηνών. προ της πραγματοποίησης των εκπομπών.

Από το σύνολο των μελών της παράταξής του, πρέπει να αναφερθεί πως διαφοροποιήθηκε η π. πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μαρία Καζαντζάκη, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων, πως, κρίνει περιττή τη δαπάνη και το κόστος των 20.000 ευρώ, όταν οι εκπομπές “είναι πληρωμένες από χορηγούς” ενώ υπογράμμισε πως, “ο τηλεοπτικός σταθμός δεν είναι συνεπής” ως προς τα συμφωνηθέντα προβολής της Σύρου καθ΄ολη τη χρονική διάρκεια των μηνών Απριλίου και Μαΐου.

“Δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι το κανάλι έχει συνέπεια στις υποχρεώσεις του απέναντι στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και στην προβολή του, με τον τρόπο που το ίδιο το κανάλι έχει αναφέρει σε έγγραφό του που έχει δοθεί στη δημοσιότητα” δήλωσε χαρακτηριστικά, δίνοντας έμφαση και “στη φθίνουσα πορεία τηλεθέασης της εκπομπής “Μπράβο Ρούλα””.

Μείζων μειοψηφία: Επιφυλάξεις και διαφοροποιήσεις μελών

Εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής, Ανδρέας Γιαλόγλου αν και υπερψήφισε τη σχετική δαπάνη, ωστόσο, επιφυλάχθηκε αναφορικά με το προσδοκώμενο αποτέλεσμα που συνδέεται με την τουριστική προβολή και προώθηση της Σύρου, λέγοντας πως, τα αποτελέσματα θα πρέπει να αξιολογηθούν απολογιστικά. “Όπως είχα πει κατά την ψήφιση της δαπάνης για τη φιλοξενία των στελεχών για τον διακανονισμό του όλου εγχειρήματος, θα είμαι θετικός. Έχω μία προσωπική άποψη για το κατά πόσον η εκπομπή αυτή, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, μπορεί να αποφέρει αυτά που απέφερε στο νησί κάποιες άλλες χρονιές, παρόλα αυτά εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο απολογισμός μας επ΄ αυτού θα γίνει τον Νοέμβριο”. Εξηγώντας μάλιστα πως, θα πρέπει η δημοτική πλευρά να αξιολογήσει το σύνολο των ενεργειών προβολής που έχει επιλέξει να ακολουθήσει, διευκρίνισε πως, “σε αυτό το πνεύμα, θα είμαι θετικός”.

Ωστόσο, η μείζων αντιπολίτευση δεν διατήρησε ενιαία στάση επί του θέματος, με τον δημοτικό σύμβουλο, Γιάννη Βρούτση να δηλώνει υπέρ της πραγματοποίησης της εκπομπής “Μπράβο Ρούλα” και κατά της παραγωγής “Αποκαλυπτικά”. “Τόση ώρα συζητάμε για τη μία εκπομπή, το “Μπράβο” της κ. Κορομηλά και δε συζητάμε για τις δύο άλλες εκπομπές που παρουσιαστής είναι ένας συγκεκριμένος κύριος” σχολίασε ο ίδιος, χωρίς να επιθυμεί να αναφέρει το όνομα του παρουσιαστή, συμπληρώνοντας μάλιστα πως, “αν και είχα πει ναι αρχικά στην Τουριστική Επιτροπή”, ωστόσο σήμερα και κατόπιν παρακολούθησης της εκπομπής του κ. Φουρθιώτη, “δεν είμαι θετικός”. “Παρακολουθώντας αυτές τις εκπομπές, θέλω να πω ότι δεν νομίζω πως μας τιμούν”. Κατέληξε δε, σημειώνοντας πως, το ύφος τους δεν μπορεί να υποστηρίξει “το επίπεδο της Σύρου” επαναλαμβάνοντας πως, για τη συγκεκριμένη πρόταση “έχω πολλές επιφυλάξεις”.

Πρέπει να τονισθεί, πως από τα παριστάμενα μέλη της παράταξης του κ. Γιαλόγλου “παρών” ψήφισε ο Μιχάλης Ζουλουφός.

Ν. Καΐλης: Αν θεωρείτε ότι αξίζει... αυτή η προβολή στη Σύρο, προχωρήστε

Την κάθετη διαφωνία της Λαϊκής Συσπείρωσης διατύπωσε ο επικεφαλής, Νικόλας Καΐλης, υπενθυμίζοντας αρχικά πως, “Ήμασταν εξ αρχής αρνητικοί”. Αναλύοντας τους λόγους της εν λόγω στάσης μάλιστα, πρόσθεσε πως, “Πρώτα απ΄ όλα θεωρούμε ότι έχουμε διακοσμητικό ρόλο καθώς συζητάμε κάτι που ήδη έχει αρχίσει να “τρέχει””, στηλιτεύοντας εκ νέου την τακτική της Δημοτικής Αρχής να φέρνει το σώμα “προ τετελεσμένων αποφάσεων”. “Είναι τυπική η παρουσία μας και η ψήφος μας” συνέχισε ο κ. Καΐλης, συμπληρώνοντας μάλιστα, σχετικά με τη δαπάνη, πως, “Θεωρούμε ότι το ποσό είναι υπέρογκο για μία τέτοια προωθητική ενέργεια ή όπως θέλετε πείτε την εσείς”. Σχολιάζοντας με ειρωνική διάθεση τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής τέλος, όσον αφορά στους τρόπους που αποφασίζει να προωθήσει το νησί, υποστήριξε πως, “Όπως έχετε πει, η Σύρος θεωρείτε ότι θα λάβει αυτήν την προβολή που της αξίζει. Εφόσον θεωρείτε ότι είναι αυτή, προχωρήστε και στο τέλος θα κάνουμε τον λογαριασμό”.