Καλορίζικη... η νέα παραλιακή οδός

Η επίσημη ευλογία και εγκαινίαση του αναπλασμένου τμήματος του παραλιακού μετώπου της Ερμόυπολης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, παρουσία των επικεφαλής των δύο Εκκλησιών, Δωρόθεου Β΄ και π. Πέτρου Στεφάνου, αντίστοιχα, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης, Γιώργου Μαραγκού, πλήθους αιρετών, εκπροσώπων του Δήμου και της Περιφέρειας, της πρώην δημοτικής και περιφερειακής αρχής, που συνέβαλαν στην ωρίμανση και ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, καθώς και πλήθους πολιτών, οι οποίοι γέμισαν τις επιχειρήσεις της παραλίας. 

Μετά το πέρας της τελετής του αγιασμού της νέας παραλιακής οδού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος Β΄ αναφέρθηκε αναλυτικά στο σημαντικότατο ρόλο του λιμένα της Ερμούπολης στη νεοελληνική ιστορία, το οποίο υπήρξε το πρώτο οργανωμένο εμπορικό λιμάνι της χώρας, ενω ευχήθηκε καλοτυχία και απουσία ατυχημάτων από το δρόμο, καλώντας τους πολίτες και επιχειρηματίες να διατηρήσουν το νέο δρόμο σε τόσο καλή κατάσταση, όπως αυτή, στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε και ο Επίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας, π. Πέτρος Στεφάνου, ο οποίος σημείωσε, πως παρά την πολύμηνη ταλαιπωρία κατοίκων και επιχειρηματιών, παραδώθηκε στο νησί ένα άρτιο έργο, που βελτιώνει την εικόνα του. Ευχαρίστησε όλους, όσοι συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτού του έργου, ενώ ευχήθηκε στη δημοτική αρχή τη συνέχιση των έργων προς όφελος των κατοίκων της Σύρου. 

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος απηύθυνε ευχαριστίες, τόσο προς τα μέλη της νυν, όσο και της πρώην Δημοτικής - ο επικεφαλής της οποίας, κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, παρίστατο στην εκδήλωση - και Περιφερειακής Αρχής, οι οποίες είχαν την ευθύνη της ωρίμανσης του έργου και της ένταξής του στα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρώπης. Σημείωσε τις δυσκολίες, που συνάντησε η δημοτική αρχή κατά τη διάρκεια των εργασιών (κάπιταλ κοντρόλς, ρευστή πολιτικο-οικονομική κατάσταση, καιρικές συνθήκες), ενώ ευχαρίστησε προσωπικά, τόσο τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, κ. Σταύρο Γουσγουνέλη, όσο και τους επιβλέποντες του έργου, οι οποίοι, όπως τόνισε, τέθηκαν ψυχή τε και σώματι στην υπηρεσία του έργου, για πολλούς μήνες. Επίσης, ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία και υποστήριξη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Περιφερειάρχη, κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τόσο στο έργο της ανάπλασης της παραλίας της Ερμούπολης, όσο και στα σημαντικά έργα, τα οποία στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο ενέκρινε το σώμα, για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους συριανούς πολίτες για την στήριξη και την υπομονή τους, κατά την διάρκεια των εργασιών.

Τέλος, το λόγο πήρε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος τόνισε πως το έργο, συμβάλλει αφενός στην αισθητική και αφετέρου στη λειτουργική αναβάθμιση του κέντρου της Ερμούπολης, ενώ αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία με τον Δήμο, προκειμένου να υλοποιηθεί το μεγάλο αυτό έργο, αλλά και να θεραπευτούν τα όποια προβλήματα προέκυψαν στην πορεία. 

Αφού αρίθμησε τα έργα, που γίνονται στο νησί της Σύρου, με τη συμβολή της Περιφέρειας αυτό το διάστημα, ο κ. Χατζημάρκος απηύθυνε ένα μήνυμα, τόσο προς την πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά κυρίως προς την Ευρώπη, η οποία αντιμετωπίζει καχύποπτα, όπως σημείωσε, τα αιτήματα των Ελληνικών κοινωνιών για χρηματοδότηση. Κάλεσε τους εκπροσώπους των Βρυξελλών να λάβουν την Ερμούπολη ως παράδειγμα, για την τάξη το νοικοκυριό και τη μεθοδικότητα, για το πώς πιάνουν τόπο, τα σημαντικά ευρωπαϊκά προγράμματα.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης, έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων, την οποία κράτησαν μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, ενώ μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωρόθεο Β΄ και τον Επίσκοπο της Καθολικής Εκκλησίας, π. Πέτρο Στεφάνου και πλήθους αιρετών, περπάτησαν συμβολικά κατά μήκος της παραλιακής οδού.

Τη σκυτάλη, μετά τα εγκαίνια της οδού, πήρε μετά από λίγο, το συγκρότημα Kings, που ψυχαγώγησε τους μικρούς και έφηβους θαυμαστές του, που συγκεντρώθηκαν μπροστά στη σκηνή.

Ετικέτες: