Εργασίες διαμόρφωσης και αναβάθμισης της Παιδικής Χαράς όπισθεν του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ερμούπολη

Αποκατάσταση με σκοπό τα παιδικά χαμόγελα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αναβάθμισης της παιδικής χαράς πλησίον του 2ου Δημοτικού Σχολείου και όπισθεν του Ι.Ν. Κοιμήσεως στην Ερμούπολη προκειμένου να καταστεί ένας κατάλληλος και ασφαλής χώρος για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Ο εν λόγω χώρος είχε ενταχθεί στη λίστα με τις προτάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, οι οποίες είχαν αποσταλεί στην Τεχνική Υπηρεσία, με τα αιρετά μέλη της να δίνουν προτεραιότητα κι έμφαση στη συγκεκριμένη παιδική χαρά, την οποία κι επισκέπτονται δεκάδες παιδιά καθημερινά.

Προς το παρόν ο χώρος παραμένει κλειστός για την υλοποίηση των προγραμματισμένων εργασιών, με τμήμα της χωμάτινης επιφάνειάς του να έχει δεχθεί μπετόν αλλά και τη βάση για τις κούνιες να βρίσκεται ήδη στη θέση της. Αξίζει να υπενθυμιστεί πως, πρόκειται για μία παιδική χαρά η οποία με τη φθορά του χρόνου είχε περιέλθει σε κάκιστη κατάσταση, ενώ τα παιχνίδια είχαν καταστεί σχεδόν επικίνδυνα για τα μικρά παιδιά.

Κρίνεται αναγκαίο να τονισθεί δε, πως το σύνολο των παιδικών χαρών στην Ερμούπολη και γενικά στις διάφορες περιοχές της Σύρου είχε αξιολογηθεί, καθώς πλέον, βάσει νομοθεσίας, για τη δυνατότητα λειτουργίας τους πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις.

 

 

 

Ετικέτες: