Αυτούσιο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Παρεμβάσεις σε σχολικά κτίρια της Σύρου

  • Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2016 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 14 Σεπ. 2016 - 7:25

Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, οι Σχολικές Επιτροπές και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης εύχονται σε όλους τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Ελπίζουμε η νέα σχολική περίοδος να είναι γόνιμη και αποδοτική, τόσο για τους μαθητές μας, ώστε να κατακτήσουν τη γνώση και να επιτύχουν τους στόχους τους, όσο και για τους γονείς και εκπαιδευτικούς, ώστε με συνεργασία και θετική διάθεση να καλλιεργήσουν αρχές και αξίες πολύτιμες για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς των παιδιών.

Πρωταρχικό μέλημα της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, σε συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, καθώς και της Κοινωνικής Υπηρεσίας, αποτελεί η εξασφάλιση των αναγκαίων προϋποθέσεων, ώστε οι μαθητές να βλέπουν το σχολείο με θετική ματιά. Στο πλαίσιο αυτής της προοπτικής και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν, τους προηγούμενους μήνες, καίριες παρεμβάσεις, πάντοτε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, τόσο για τον εξωραϊσμό και την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών υποδομών όσο και την ανακαίνιση και τον εξοπλισμό των παιδικών σταθμών, με στόχο την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία τους.

Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, αναφέρουμε τις ακόλουθες πρόσφατες παρεμβάσεις:

  1. Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου: ενεργειακή αναβάθμιση με αλλαγή κουφωμάτων, δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και γηπέδου μπάσκετ.

  2. Νηπιαγωγείο Άνω Σύρου: Δάπεδο προστασίας και πλαστικός χλοοτάπητας

  3. Ενεργειακή αναβάθμιση σε τρία σχολεία (1ο Δημοτικό Ερμούπολης, Νηπιαγωγείο Ποσειδωνίας και Νηπιαγωγείο Φοίνικα) με αλλαγή κουφωμάτων, τοποθέτηση νέων λεβήτων, ενεργειακών λαμπτήρων, συστημάτων εξαερισμού και θερμομόνωση σε τοιχοποιία και δώμα.

  4. 2ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης: δάπεδο προστασίας

  5. Παιδικός Σταθμός Κ. Μαρούλη: πλήρης ανακαίνιση εσωτερικού χώρου (χρωματισμός τοίχων, νέος εξοπλισμός εσωτερικού χώρου, ολοκληρωτική ανακατασκευή της κουζίνας), τοποθέτηση στεγάστρου σκίασης και εξοπλισμός εξωτερικού χώρου, με την ευγενική χορηγία του κ. Αθανάσιου Μαρτίνου, καθώς και της ΙΚΕΑ στο πλαίσιο του LG AegeanBall Festival 2016.

  6. Παιδικός Σταθμός Ξηρόκαμπου: Χρωματισμός τοίχων και εξοπλισμός εξωτερικού χώρου.

Για την τρέχουσα σχολική χρονιά, ήδη ωριμάζουν μεγάλα έργα που θα συμβάλουν στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης στη Σύρο. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι επίκειται, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η δημοπράτηση του νέου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βάρης, ενώ πραγματοποιούνται ενέργειες για την έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νησιού μας και εκπονούνται μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμισή τους.

Αναγνωρίζοντας ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις, η προσπάθειά μας για τη βελτίωση και αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων συνεχίζεται, πάντοτε με γνώμονα τη δημιουργία ευχάριστου και ασφαλούς περιβάλλοντος για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Και πάλι καλή σχολική χρονιά!