Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Μη ικανοποιητικές απαντήσεις σε οικονομικά ζητήματα

Ένταση επικράτησε από τα πρώτα λεπτά, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, καθώς ως θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως, συζητήθηκε το ζήτημα των αναγκαίων επισκευών του 3ου Δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης, τα οποία στεγάζονται στο χώρο του Ισιδωρείου Ορφανοτροφείου.

Στην αίθουσα ήταν παρόντες γονείς, ενώ το λόγο έλαβε και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, με αρκετές στιγμές έντασης κατά τη συζήτηση, η οποία κατέληξε σε λύση κοινά αποδεκτή.

Παράλληλα, τέθηκαν σύμφωνα με την συνήθη διαδικασία και ερωτήματα, αρκετά εξ αυτών, να θίγουν το ζήτημα της διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου, με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Γιαλόγλου, να κάνει λόγο για εκτροχιασμό στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, εφόσον τα έσοδα του Δήμου καταγράφουν αισθητή μείωση, αλλά και το ζήτημα των «αναταραχών» στα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας, να τίθεται από περισσότερους από δύο συμβούλους, χωρίς, ωστόσο, να δίνονται ικανοποιητικές απαντήσεις, εκ μέρους των αρμοδίων.

Εμβόλιμα δε, τέθηκε και θέμα που αφορούσε στις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη, για το μέλλον του Ναυπηγείου του Νεωρίου, το οποίο όμως αποσύρθηκε, καθώς έγγραφο, που παραδόθηκε στο Δήμαρχο, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, και παρουσιάστηκε ως ψήφισμα του Εργοστασιακού Σωματείου, το οποίο καλούνταν να ψηφίσει το Σώμα, διαπιστώθηκε πως δεν μεταβιβάστηκε με εντολή του προέδρου του Ε.Σ., ο οποίος δήλωσε άγνοια για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου εγγράφου.